Ramen en deuren laten schoonmaken

Kraaknette ramen en deuren

Het buitenschrijnwerk van uw woning, garage, showroom, bedrijf of appartement wordt na verloop van tijd vuil door invloed van regen, vuil en stof. Het is onaangenaam om naar buiten te moeten kijken doorheen vuil vensterglas. Het vensterglas zal moeten onderhouden worden. Ook uw raamprofielen en deurprofielen worden na verloop van tijd vuil en geven geen propere indruk.

Het laten wassen van ramen en deuren doe je het best door een professionele ramenwasser. Zij zijn voorzien van de juiste kuisapparatuur en hebben de beste kuisproducten.

Wat wordt gereinigd?

Elke professionele glazenwasser reinigt op vraag zoals het wassen van vensterglas, schoonmaken van raamkozijnen & omkadering, eventuele kleinhouten en het onderhoud van vensterbanken.

Offerteaanvraag ramen en deuren wassen

Kraaknette ramen dankzij osmosewater

Professionele ramenwassers gebruiken osmosewater. Osmosewater is zeer zuiver water dat geen onzuiverheden meer bevat zoals kalk, nitraten, zout, nikkel… Het water wordt gezuiverd in een zuiveringstank. Vuil op vensterglas wordt direct opgenomen door het water. Hierdoor trek je geen strepen meer op vensterglas en geniet je van mooi spiegelende vensters. Deze oplossing wordt meestal bij moeilijk bereikbare plaatsen gebruikt.

Er wordt gebruik gemaakt van een telescopische borstel. Er wordt een meerprijs aangerekend voor de huur van het materiaal.

Wat zal de ramen laten wassen prijs bepalen?

Er zijn een aantal criteria die de prijs voor het laten wassen en reinigen van glas zullen bepalen:

 • Aantal ramen en deuren of aantal m² vensterglas;
 • Bereikbaarheid van de ramen en deuren; ( verdiepingen )
 • Frequentie van reinigen; ( wekelijks, maandelijks, per kwartaal… )
 • Aantal onderverdelingen van een vensterglas; ( kleinhouten )
 • Afstand woonplaats ramenwasser vs adres opdracht

Hoe kan je de prijs op ramenwassen drukken?

Er zijn een aantal zaken om op te letten vooraleer je een onderhoudscontract afsluit met een ramenwasser.

 • 1. Ten eerste kan je een korting vragen indien de ramenwasser zeer frequent moet langskomen ( bvb wekelijks ).

   

 • 2. Zorg er ook steeds voor dat je een schoonmaakbedrijf in je buurt kiest. Hierdoor kan je de verplaatsingskosten van de ramenwasser beperken.

   

 • 3. Een derde tip is een groepsaankoop of samen met een aantal buren de ramen te laten wassen door dezelfde ramenwasser. De verplaatsingskosten worden hierdoor uitgespaard.

   

 • 4. Ten vierde raden we aan om steeds offertes te vergelijken. Vergelijk de ramenwasser prijzen door verschillende offertes te vergelijken.

   

Welke soorten glas kan een glaswasser reinigen

In een woning of bedrijf zijn er tal van glaspartijen te reinigen zoals:

Hoe hoger & verder hoe duurder

Hou er rekening mee dat een ramenwasser een aantal ladders moet installeren indien de bovenverdieping dient te worden gereinigd. Ramen laten wassen op de bovenverdieping zijn sowieso duurder. Er kan gebruik gemaakt worden van de traditionele manier van wassen.

Bij moeilijk bereikbare plaatsen dient de ramenwasser een hoogtewerker in te schakelen. Ook ramenwassers zijn gebonden aan de wet- en regelgeving m.b.t. het gebruik van hoge ladders. Dit om de veiligheid van de ramenwasser te garanderen en de kans op ongevallen te beperken.

De kostprijs huur hoogtewerker: +/- € 250/dag. Er kan gemiddeld een hoogte bereikt worden van 30 meter. Professionele ruitenwassers dienen te beschikken over een VCA en hoogwerkersattest.

Wat kost buitenramen laten wassen?

We kunnen een paar richtprijzen meegeven gehaald uit concrete gevallen:

 • Ramen laten wassen showroom: +/- € 30/maand enkel buitenzijde. Deze bestaat uit een 2-tal ramen van een 5.00m x 2.00m + dubbele voordeur + 5 ramen van 1.50m x 1.80m, buitenkant alleen.
 • Ramen woning laten wassen: +/- € 25/maand. Op het gelijkvloers de voordeur, eerste verdieping 2 partijen glas en 2e verdieping ook 2 partijen glas, buitenkant alleen.
 • Vier niet al te grote ramen en een glazen deur (in 3 stukken): +/- € 21/maand, buitenkant alleen.

Richtprijzen ramen laten kuisen particuliere residenties:

 • Ramen laten reinigen appartement: +/- € 15 - € 30
 • Ramen laten reinigen rijhuis / kleine woning: +/- € 30 - € 60
 • Ramen laten reinigen villa: +/- € 60 - € 100

Richtprijzen ramen laten kuisen bedrijven:

Het laten reinigen van ramen van kantoren, zal ongeveer dezelfde prijs zijn als voor particulieren. Doch zal het contract meestal periodiek zijn. Wij raden aan een offerte aan te vragen bij een bedrijf in je buurt.

Vraag bij een prijsofferte steeds of de raamtabletten en de kozijnen zijn inbegrepen in de prijs. Er is ook de mogelijkheid om de binnenzijde van de vensters te reinigen.

Tip: laat ook je dakgoot reinigen als de glazenwasserij langskomt.

Prijs ramen en deuren laten schoonmaken

Afhankelijk van bovenstaande criteria zal een glazenwasser een correcte prijs kunnen opmaken. Wij raden aan om hier een vrijblijvende offerte aan te vragen. Deze zal verzonden worden naar glazenwassers uit je buurt. Weet wat je ramen en kozijnen laten wassen zal kosten!

Offerteaanvraag ramen en deuren wassen

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging

webdesign w247.be