Koepels, lichtstraten, stalling en afdak laten schoonmaken

Ook lichtkoepels en lichtstraten worden vuil

Koepels, lichtstraten, stallingen en afdaken zijn een extra lichtbron en zijn meestal in een dak aanwezig. Koepels en lichtstraten zijn dus ook gevoelig aan vervuiling. Na verloop van tijd zal zich een laagje vuil afzetten waardoor de lichtdoorlaatbaarheid zal verminderen. Er kan van 5% tot 7% minder licht binnenvallen.

Koepels en lichtstraten zijn zelfreinigend

Koepels en lichtstraten zijn zelfreinigend omdat regen regelmatig het vuil wegspoelt. Zowel enkelwandige koepels, dubbelwandige als drie-wandige koepels worden vuil en dienen dus schoongemaakt te worden.

Er zijn verschillende soorten koepels zoals PMMA of polymethylmetacrylaat koepels ( acrylaat lichtkoepel ) en PC of polycarbonaat koepels ( polycarbonaat lichtkoepel ), allebei zijn het kunststof lichtkoepels. Polycarbonaat koepels hebben een hogere slagvastheid dan acrylaatkoepels en zijn dus beter bestand tegen inbraak en extreme weersomstandigheden.

De bovenzijde van een koepel kan bestaan uit een bol of een piramide. Men spreek over bolkoepels en piramidekoepels.

Geen paniek met vocht ( condensatie ) tussen de schalen

Aangezien lichtkoepels in kunststof heel gering vocht doorlaten, kan er zich in vochtige periodes condens vastzetten tussen de koepelschalen. Dit is een normaal verschijnsel. Na verloop van tijd zal de condens wegtrekken. Verluchten is tijdens de vochtige periodes aangeraden.

Hoe lichtkoepels laten schoonmaken & onderhouden?

Koepels, lichtstraten en platdakramen worden het best jaarlijks onderhouden. Niet alleen worden ze het best schoongemaakt, ook dienen de bevestigingen en de dichtingen van de koepel gecontroleerd te worden. Dichtingen kunnen verslijten en bevestigingen kunnen loskomen, met insijpelend water toto gevolg.

Het glasraam van een koepel kan je het best reinigen met normale reinigingsproducten. Zachte zeep is de beste oplossing. Nadien met veel water afspoelen. Zowel het glasraam van de koepel als het raamprofiel en de opstand, mag je nooit schoonmaken met producten die schuren. Gebruik een zo neutraal mogelijk schoonmaakproduct.

Aangezien een koepel of lichtstraat bestaat uit een kunststof zoals acryl, mag je deze nooit in aanraking laten komen met siliconen, allerhande lijmen, verdunners, insectenspray, of andere agressieve stoffen.

Koepels & lichtstraten laten schoonmaken

Zijn de koepels gelegen op een moeilijk bereikbaar dak? Moeten heel grote koepels of lichtstraten gekuist worden? Is het gevaarlijk om koepels schoon te maken? Laat deze dan schoonmaken door een schoonmaakbedrijf in je buurt.

Koepels laten reinigen doe je het best door een vakman. Zij zijn gewoon om gevaarlijke situaties aan te pakken en kunnen over het juiste reinigingsmateriaal beschikken.

Zorg er ook voor dat de schoonmaakdienst niet enkel het glas van koepels schoonmaakt maar ook de omlijstingen.

Wat kost een koepel laten schoonmaken?

De richtprijzen voor het reinigen van koepels en lichtstraten is moeilijk te bepalen. Het aantal, de bereikbaarheid en het soort contract / overeenkomst ( éénmalig / periodiek ) zal de prijs bepalen.

Prijs koepels laten schoonmaken

Afhankelijk van bovenstaande criteria zal een onderhoudsbedrijf van koepels een correcte prijs kunnen opmaken. Wij raden aan om steeds een vrijblijvende offerte aan te vragen. Deze zal verzonden worden naar onderhoudsbedrijven uit je buurt. Weet wat het reinigen van koepels en lichtstraten zal kosten!

Offerteaanvraag lichtkoepels reinigen

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging





webdesign w247.be