Rolluiken laten schoonmaken

Ook rolluiken worden vuil

Rolluiken zijn de ideale oplossing om alles mooi te verduisteren én het ze bieden een bescherming tegen inbraak en geluid. Ze geven een veilig gevoel. Populair zijn de PVC rolluiken, houten rolluiken en aluminium rolluiken.

Uiteraard worden ook rolluiken vuil door opwaaiend stof en vuil.

Zowel elektrische rolluiken als manueel bediende rolluiken zijn voorzien van een rolluikkap waarin de rolluiken worden opgerold. De kap van de rolluik kan zich binnenin bevinden van de woning of wordt geplaatst aan de buitenkant van de woning. Hierbij spreek men van voorzetrolluiken.

De aard en hoeveelheid van vervuiling hangt af van de oriëntatie en de omgevingsfactoren. Vangen uw rolluiken veel regen, dan zullen ze minder vuil worden. Doch zijn zij meer gevoelig aan schimmels.

Waarom uw rolluiken laten schoonmaken

Heb je moeilijk bereikbare rolluiken in je woning? Heb je rolluiken op het eerste en tweede verdiep? Dan wordt het schoonmaken van rolluiken zeer gevaarlijk. Heb je zeer veel rolluiken en is het een helse karwei om de rolluiken te poetsen? Dan raden we je aan om de rolluiken te laten reinigen door een kuisfirma.

Een schoonmaakbedrijf van rolluiken beschikken over de juiste apparatuur om snel en efficiënt de PVC rolluiken schoon te maken. Zij maken gebruik van telescopische borstels dewelke het vuil direct wegspoelen.

Welke delen worden snel vuil en dienen gereinigd te worden?

Om mooie en kraaknette rolluiken te verkrijgen is het aangeraden om alle delen te laten schoonmaken:

 • De buitenzijde van de rolluiken;
 • De binnenzijde van de rolluiken;
 • De rolluikkap;
 • De onderzijde van de rolluiken;

Laat de rolluikkast reinigen

Indien natte of vochtige rolluiken ’s morgens of na een regenbui opgetrokken worden, dan wikkelen de natte rolluiken zich op een rol in de rolluikkast. In de rolluikkast kan zich hierdoor schimmel vormen en gaan uw PVC rolluiken én rolluikkast zwart worden en gaat stof en vuil zich vastzetten in het mechanisme van de rolluik. Op termijn kan schimmel de levensduur van de luiken gevoelig verminderen.

Daarom is het belangrijk niet enkele de rolluiken te laten schoonmaken maar ook de kast.

Rolluiken laten reinigen

Wij raden aan om uw rolluiken zeker 2x per jaar te laten reinigen door een schoonmaakbedrijf in je buurt. Op die manier zal je de levensduur van de luiken verlengen. Professionele bedrijven zullen geen agressieve reinigingsproducten gebruiken, maar milde producten en dit om vlekken te vermijden.

Rolluiken in de wax laten zetten

Na het schoonmaken wordt een waxlaagje aangebracht om de luiken te laten blinken. Ook zijn zij minder gevoelig aan klevend stof. De wax wordt aangebracht op de lamellen en de kap.

Rolluiken laten onderhouden

Vraag ook aan uw schoonmaakbedrijf om de geleidingsprofielen mooi te maken en de rubbers schoon te maken. Zij zullen een droogsmeermiddel ( siliconenspray ) gebruiken om de rolluiken op een geruisloze manier te kunnen laten zakken. Vettige smeermiddelen zijn niet aangewezen om te gebruiken.

Rolluiken onderhoudscontract

Ben je een bedrijf en wens je het gehele jaar door propere rolluiken, én goed functionerende luiken dan kan je kiezen voor een onderhoudscontract dan je afsluit met de schoonmaakfirma. Zij zullen niet enkel schoonmaken, maar ook de technische onderdelen inspecteren en de bewegende delen onderhouden.

Prijs rolluiken laten wassen

 • De richtprijs voor het reinigen van een rolluiken lang buiten ligt rond €45 voor een standaard 3 gevel woning. 

Vraag eerst een offerte aan

Vooraleer je in zee gaat met een schoonmaakbedrijf, vraag je het best een offerte aan. Je kan het aantal m² rolluiken doorgeven of een onderhoudsverantwoordelijke zal langskomen om de situatie ter plaatse in te schatten.

Volgende zaken zullen de prijs bepalen:

 • Aantal rolluiken reinigen ( aantal m² )
 • Bereikbaarheid & hoogte
 • Oriëntatie rolluiken ( bepaald de frequentie van onderhoud )
 • Onderhoud binnenzijde en /of buitenzijde
 • Technische controle ja/neen
 • Wax aanbrengen ja/neen

Prijs rolluiken laten schoonmaken

Afhankelijk van bovenstaande criteria zal een onderhoudsbedrijf van rolluiken een correcte prijs kunnen opmaken. Wij raden aan om steeds een vrijblijvende offerte aan te vragen. Deze zal verzonden worden naar onderhoudsbedrijven uit je buurt. Weet wat het reinigen van rolluiken zal kosten!

Offerteaanvraag rolluiken reinigen

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging

webdesign w247.be