Uw dakgoot laten reiniging

Verstopte dakgoten veroorzaken wateroverlast

Na verloop van tijd of zeker na een storm, kunnen dakgoten verstopt raken. Vuil zoals mos, bladeren en takken kunnen de waterafvoer voor het hemelwater verstoppen. Bij verstopping van de goten, blijft het water staan in de goot met als gevolg dat er water naast de goten naar beneden zal lopen.

Slecht onderhouden dakgoten die loszitten kunnen soms het gewicht van het water niet aan en gaan afbreken. Dit kan de veiligheid van mensen die onder de goot lopen verstoren. Op termijn kan een slecht onderhouden goot houtrot veroorzaken en zal de voegen van de buitenmuren losmaken.

Zeker na stormweer en hevige regen kunnen mossen loskomen van het dakvlak en op een korte tijd de waterafvoer verstoppen. Controleer daarom steeds na stormweer uw dakgoot en de afvoeren. Bij een vuil dak, laat zeker jouw dak schoonmaken.

Offerteaanvraag reiniging dakgoten

Hoe kan je een verstopte dakgoot herkennen

Er zijn een aantal zaken waaraan je een verstopte goot kan herkennen:

  • Als er planten en onkruid groeien in de dakgoot wijst dit op een slechte afloop. Dit kan liggen aan een verstopping of aan een te kleine hellingsgraad van de goot. Hierdoor zal vuil en zand zich vastzetten en zullen deze een basis vormen voor de groei van groen.
  • Indien bij een hevige regenbui het water buiten de goot afloopt. Dit wijst op een verstopping.
  • Als de onderkant van uw dakgoot nat is na een regenbui. Een teveel aan water stroomt lichtjes langs de goten op de buitenmuren.

Verstopte dakgoten voorkomen

Er zijn een aantal zaken die je kan laten uitvoeren om te voorkomen dat uw goten op termijn weer gaan verstoppen zoals:

  • Laat de dakgoot reinigen en de regenafvoer;
  • Laat uw dak ontmossen en dak reinigen;
  • Verwijder alle zand en vuil in de goot;
  • Voorzie voldoende hellingsgraad van de goot ( +/- 3mm / meter );
  • Voorzie een bladbolrooster tussen de goot en afvoer;
  • Snoei takken die de goot kunnen verstoppen;

Een ervaren schoonmaker of klusjesdienst reinigt en plaatst na elke reiniging van de goten een bladbolrooster boven elke afvoer. Een bladbolrooster voorkomt dat er bladeren in de afvoer komen te zitten. Dankzij de plaatsing van de bladfilter, zal het water niet meer blijven stilstaan in de goten. Het kan wel zijn dat er vuil water in jouw regenwaterput terechtkomt. Plaats daarom ook een filter aan de toevoer van jouw put.

Veilig dakgoten laten reinigen

Meestal bevinden dakgoten zich op grote hoogte en kan het een gevaarlijke klus worden om deze te reinigen en schoonmaken. Zeker als er nog hevige rukwinden plaatshebben. Om uw veiligheid te garanderen, raden wij aan een schoonmaker van dakgoten in te schakelen. Zij beschikken over de nodige ervaring en schoonmaakmateriaal om uw goten te reinigen en ontstoppen. Zij schieten in actie voor het ontstoppen van dakgoten en uitkuisen van goten van particulieren en bedrijven. Een vakman maakt gebruik van een industriële dakgoot stofzuiger.

Investeer in jaarlijkse controle en onderhoud van je goten

Woon jij in een bosrijke omgeving of heeft je dak last van mossen? Neem dan jaarlijks je voorzorgen. Laat je dakgoten jaarlijks controleren op verstopping. Laat dit bij voorkeur doen voor het najaar. Veel schoonmaakbedrijven kunnen je een voordelig jaarcontract aanbieden.

Wat kost dakgoot laten reinigen en ontstoppen

De meeste schoonmaakbedrijven van dakgoten zullen een prijs aanrekenen per lopende meter. De prijs per lopende meter ligt tussen €3 - €5 de lopende meter. De forfaitaire richtprijs ligt tussen de €250 - €300. De kosten voor het schoonmaken van goten zal dus voornamelijk bepaald worden door het aantal lopende meter goot én de hoogte waarop de hoogte gelegen zijn. In sommige gevallen is een hoogtewerker nodig om de goten te kunnen bereiken.

Wens je een prijsofferte en wenst je de dakgoot reinigen prijzen te weten? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Offerteaanvraag reiniging dakgoten

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging

webdesign w247.be