Schoonmaak na brand

Sanering na brandschade

Wie te maken heeft met brand in de keuken, woonplaats, slaapkamer of te maken heeft met een grote uitslaande brand heeft zeer veel rookschade en brandschade.

Doch moet een uitgebrande woning, appartement of garage direct aangepakt worden om deze weer leefbaar te maken. Dan is er schoonmaak na brand nodig.

Vooraleer men een uitgebrande woning weer leefbaar kan maken na brand, zal men deze in 3 fases aanpakken:

  1. Schadebeperking na brand
  2. Sanering na brand
  3. Herstel na brand

Om re conditionering na brand te starten is het aangeraden een gespecialiseerd bedrijf aan te spreken dat voldoende ervaring heeft met het opruimen en saneren na brandschade.

Zij zullen in samenspraak met je de benodigde stappen bespreken hoe de sanering na brand te werk zal gaan. Zij zullen een schadebeheer dossier opmaken en je advies geven i.v.m. de benodigde documenten om een dossier in te dienen bij de verzekering. Zij regelen de communicatie tussen de verzekeraars en de gedupeerden.

Offerteaanvraag reiniging na brandschade

Schadebeperking

Na een zware brand gaat men over tot schadebeperking. Men gaat ervoor zorgen dat alles wat in de woning of appartement nog staat zal beschermd worden tegen vocht en diefstal.

Om diefstal en extra regenwater te voorkomen, zal men een dichting voorzien voor alle ramen en deuropeningen. Is het dak afgebrand, dan zal men dit na goedkeuring van de brandweer afdekken om regeninslag te voorkomen.

Na brand, zal er door de spuitwerken van de brandweer veel water op de vloeren en in kelders gelopen zijn. Het kan ook zijn dat bepaalde waterleidingen gesprongen zijn na brand. Een bedrijf gespecialiseerd in schoonmaak en re conditionering na brand zal ervoor zorgen dat alle ondergelopen kelders worden leeggepompt en voldoende geventileerd worden.

Ook dienen er beschermingsopdrachten en beveiligingsopdrachten uitgevoerd te worden. Meubelen moeten beschermd worden, afspraken met een eventuele alarmcentrale moeten gemaakt worden, zijn er nog waardevolle objecten in de woning zoals een kluis, juwelen, geld, audioapparatuur, schilderijen… die kunnen gered worden? Deze moeten beschermd worden en rookvrij / roetvrij gemaakt worden na brand.

Met andere woorden de inventaris en stockage van de inboedel dient correct te gebeuren. Een gespecialiseerde firma in sanering en heropbouw na brand zal ervoor zorgen dat uw bezittingen worden gestockeerd in een tijdelijke opslagplaats.

Ook zullen de benodigde ventilatie- en droogtechnieken, ingeschakeld worden om de woning te laten drogen zodoende veilig kan begonnen worden aan de opkuis na brand.

Belangrijk is datarecovery na brand. Gevoelige gegevens op computers, tablet computers of andere waardevolle elektronische apparatuur worden in veiligheid gebracht na brand. Zijn de datagevoelige dragers beschadigd en kan de data niet direct geopend worden, dan kunnen datarecovery bedrijven dit wel. Zijn er na brand nog waardevolle papieren intact, dan worden deze veilig bewaard in een archiefruimte.

Metingen en laboanalyses dienen uitgevoerd te worden om na te gaan of er geen giftige stoffen zijn vrijgekomen en of dat bepaalde voorwerpen geen giftige roetafzetting hebben. Zijn er giftige stoffen aanwezig op bepaalde voorwerpen dan dienen deze behandeld te worden om de stoffen te kunnen verwijderen.

Bedrijven gespecialiseerd in opkuis na brand, zullen ook de gepaste elektriciens en loodgieters aanspreken om alles veilig af te sluiten zodoende de sanering na brand veilig kan beginnen.

Offerteaanvraag reiniging na brandschade

Sanering na brand

Bij ernstige brand zal er een sanering volgen in de woning of appartement. Verbrande bouwelementen die afgebrand zijn, vernield zijn of gevaarlijk na brand zijn worden afgebroken. Het bedrijf verantwoordelijk voor de re conditionering na brand zal, indien nodig, voor een container zorgen om alle puin in onder te brengen.

Elementen dewelke nog bruikbaar zijn, zullen ontroet worden en na brand gereinigd worden.Daar waar nodig zullen de nodige fixatiewerken plaatshebben zoals het verwijderen van behangpapier of loszittende stukken pleisterwerken of plafonds.Alle ruimtes in de woning of appartement zullen ontgeurd worden zodoende de rookgeur weg is alsook kledij en textiel. Ook huishoud elektronica zal moeten aangepakt worden.

Tapijt, traplopers, gordijnen, zetels, linnen enz…. dienen machinaal gereinigd te worden in de wasserij.

Herstel na brand

Na sanering zullen er herstellingswerken moeten gebeuren om de woning weer op te frissen. Denk maar aan ruwbouwwerken, dakwerken & timmerwerken, pleisterwerken, plaatsen van nieuw binnen- en buitenschrijnwerk, chape en vloeren, technieken enz… ook herschilderen en herbehangen zal tot de taken behoren van een renovatiebedrijf.

Algemene schoonmaak na brand

Algemene schoonmaak na brand dient ook te gebeuren. Na alle ruwbouwwerken dient de woning gepoetst te worden. Zoals het reinigen van muren, plafonds en vloeren. Vraag hiervoor het juiste schoonmaakbedrijf.

Prijs per m² schoonmaak na brand

De prijs per m² voor re conditionering na brand is afhankelijk van de aard van de brand. Het is zeer moeilijk in de schatten wat de prijs voor het schoonmaken en reinigen is na brand of het verwijderen van verbrande elementen, ontgeuren en ontroeten.

Vraag hier een prijsofferte aan voor reiniging na brand.

Offerteaanvraag reiniging na brandschade

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging

webdesign w247.be