Schoonmaak glazen balustrades

Of je nu een glazen balkonbalustrade hebt, een glazen balustrade rondom jouw zwembad of glazen borstwering rondom de trap, het is natuurlijk belangrijk dat deze er altijd stralend uit blijft zien. Daarom moet je goed weten hoe je het glas en de eventuele handgreep onderhoudt waar jouw balustrade van is gemaakt. Hoe vaak je deze moet schoonmaken en alle andere belangrijke zaken die bij dit onderwerp komen kijken kan je hier vinden. Heb jij thuis een glazen reling en wil je meer weten over hoe je deze reinigt? Lees dan gauw verder.

Schoonmaak glazen balustrades

Aangezien balustrades in glas zich meestal op gevaarlijke hoogte bevinden, raden we aan om de werken te laten uitvoeren door een glazenwasser. Een glazenwasser is het gewoon om op gevaarlijke plaatsen te poetsen. Bovendien beschikt de glazenwasser over gespecialiseerd reinigingsmateriaal voor glazenwas zoals uitschuifbare ladders, telescopische verreiker, lange steel met borstel ( telescopische glasbewassing ) enz... Om kraaknette beglazing te bekomen, zal een professionele glazenwasser de glazen balustrade met osmosewater schoonmaken.

Een glazen balustrade herken je natuurlijk aan het glas, maar ziet er verder niet hetzelfde uit als een metalen balustrade. Die is vaak gemaakt in spijlen terwijl een glazen balustrade meestal één groot vlak van glas is. Wanneer je deze vaak vasthoudt, of bijvoorbeeld kinderen hebt die door het huis kruipen, kan het al gauw zo zijn dat je hier vette vingers op te zien krijgt. Gelukkig is glas niet vatbaar voor roest en dus hoef je er geen al te chemische middelen voor kwijt te zijn.

Zelf de balustrade reinigen?

Ben je zeker dat je geen gevaar loopt, dan kan je eventueel zelf aan de slag. Allereerst kan je beginnen met een schone doek of spons waar je afwasmiddel op doet. Verdun dit vervolgens met wat water. Dit is bedoeld voor de schoonmaak van balustrades in glas aan de buitenkant. Heb jij aan de buitenkant een glazen balustrade? Dan is dit goedje fijn om bijvoorbeeld vogelpoep of ander vet vuil los te krijgen. Vervolgens kan je de reling spoelen met water nadat je deze nogmaals grondig door het afwasmiddel met water hebt gehaald. Wanneer je daarna nog last hebt van strepen, kan je die verwijderen met een schone doek zonder pluisjes.

Een ander middel dat goed werkt, is witte azijn. Dit werkt het beste op vuile stukken die al langere tijd op het glas zitten. Je kan het puur op een doek doen, of je verdunt het met een beetje water. Gebruik hierbij een niet-schurende schrobmachine of de zachte kan van een spons en reinig zo de balustrade. Spoel deze daarna af en verwijder weer eventuele strepen met een doek. Dat kan je overigens ook doen als het water al aan het drogen is, maar er nog wel een beetje op zit. Dit middel is overigens ook perfect wanneer je moeite hebt met chemische middelen. Witte azijn is namelijk een natuurlijk product en veroorzaakt dus geen reactie. Wel moet je er goed opletten dat je de azijn niet op het metaal van de balustrade krijgt. Dat kan namelijk een reactie geven en weer voor roest zorgen. Mocht je dit hebben, kan je in dat geval een pH-neutrale reiniger kopen of afwasmiddel met water gebruiken zoals al eerder beschreven.

Offerte schoonmaak balustrade

 

Balustrade van metaal en glas schoon houden

Het kan zijn dat jij een balustrade hebt van hout, van metaal of misschien zelfs van glas. Voor deze verschillende materialen is het belangrijk om verschillende middelen te gebruiken om deze schoon te houden. Immers, een glasreiniger zal niet veel werk verrichten op een houten balustrade.

Heb je een metalen balustrade? Dan is het absoluut van belang dat je deze schoonhoudt. Op die manier voorkom je dat het materiaal gaat roesten, en dat je uiteindelijk binnen afzienbare tijd een nieuwe balustrade moet aanschaffen. Zeker wanneer de balustrade zich buiten het huis bevindt, is het van belang dat je dat goed doet. Het materiaal vangt dan namelijk een stuk meer vuil op en moet de vele verschillende soorten weersomstandigheden trotseren.

Hoe hou je een metalen balustrade schoon? Wanneer het gaat om een klein beetje vuil, kan je dit het best schoon houden met een alkalisch middel waarbij je vervolgens de balustrade afspoelt met water. Heb je last van veel meer hardnekkig vuil? Dan kan je het beste gaan voor een niet-krassend polijstmiddel. Je wil er in elk geval voor zorgen dat je absoluut geen schurende of zure middelen gebruikt die het materiaal kunnen aantasten. Daarmee vererger je de kwaliteit van het materiaal aanzienlijk.

Wanneer je al echt last hebt van roest noemen we dat zware vervuiling. In het geval dat je dit hebt, kan je het beste door een specialist de balustrade laten behandelen. Het is namelijk vrijwel onmogelijk om hier een regulier schoonmaakmiddel voor te vinden. Als je een specialist hier naar laat kijken, kan de balustrade meteen haar originele glans terug krijgen.

Hoe vaak moet ik schoonmaken?

Je kan er in elk geval naar streven om één keer per maand het glas of metaal schoon te maken. Voor glas zou je zelfs ook elk kwartaal kunnen aanhouden mits het niet wordt ondergepoept door allerlei vogels. Maar natuurlijk kan je het ook vaker doen als je dat fijn vindt. Je kan met een professionele glazenwasserij afspreken hoeveel keer per jaar ( periodiek onderhoud ) dat je wenst dat ze langskomen om de werken uit te voeren.

Prijs schoonmaak glazen balustrades

De prijs hangt af van een aantal factoren, denk maar aan het aantal lopende meter balustrade, de hoogte en de bereikbaarheid ervan. Soms kan het goedkoper uitkomen als je ook direct jouw ramen laat wassen. Wens je de kosten van de schoonmaak weten, vraag dan via onze website een gratis offerte aan.

Offerte schoonmaak balustrade

 

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging

webdesign w247.be