Schoonmaak winkels en warenhuizen

Een hygiënisch gevoel tijdens het winkelen

Zowel een kleine buurtwinkel, supermarkt als een groot shoppingcenter worden snel vuil door het intensief gebruik ervan. Vooral winkels dewelke voedingswaren verkopen, dienen aan strenge regels te voldoen qua hygiëne en properheid. Om een winkel op de juiste manier te reinigen en te onderhouden doe je het best beroep op een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf dat de nodige ervaring heeft.

Onderhoud van vitrines en etalageramen

De vitrine van een winkel of het etalageraam van een winkel worden snel vuil door opwaaiend stof en vuil. Ook vette handen van klanten of kleine kinderen maken het vensterglas van winkelramen en winkeldeuren snel vuil. Laat etalageramen en deuren van winkels & showrooms op regelmatige wijze onderhouden en schoonmaken door een schoonmaakbedrijf in je buurt. Een ramenwasser neemt de nodige actie om kraaknette vensters te bekomen.

Offerteaanvraag schoonmaak winkels en winkelcentra

Winkelvloeren laten schoonmaken en onderhouden

Zowel non-food als food-warenhuizen, winkels en buurtwinkels dienen een propere winkelvloer te hebben. Klanten brengen veel vuil met zich mee. Dit resulteert als snel in een vuile vloer vol stof en vuil dat zicht vastzet. Daarom is de reiniging van vloeren een dagelijkse taak. Een dieptereiniging van alle soorten winkelvloeren zoals tegels, keramische winkelvloeren, natuursteen winkelvloeren als linoleum of marmoleum dienen te worden onderhouden om zo min mogelijk bacteriën vrij te stellen aan de voedingswaren.

Offerteaanvraag schoonmaak winkels en winkelcentra

Ook voedingswaren zijn een bron van verontreinigde vloeren. Door het aanvullen en verwerken van voedingswaren, vallen veel (etens)resten op de grond. Dit zal snel een broeihaard van vuil en bacteriën worden. Daarom is het reinigen en renoveren van supermarktvloeren een dagelijkse taak van een schoonmaakbedrijf.

Een professioneel schoonmaakbedrijf van vloeren weet welke producten te gebruiken voor welke soort vloerafwerking. Denk maar aan de bescherming, kristallisatie van steen, kalksteen, polymerisatie van Linos, schoonmaken en shampoo voor vloerkleding, verglaasde vloerbedekking… Bij de schoonmaak van winkelvloeren kan men gebruik maken van reguliere handmatige schoonmaak, gebruik maken van een veegmachine en een schrob-zuigmachine.

Tapijt, mops & inkommatten laten schoonmaken

Bij het binnenkomen zijn de meeste winkels voorzien van een inkommat, winkelmat, tapijt of moppenmat. Deze zijn ontworpen om vocht, vuil en vet van schoenzolen op te nemen. Vuile voeten dienen afgeveegd te worden om zo min mogelijk vuil de winkel binnen te brengen. Dergelijke inkommatten, tapijten en lopers dienen op regelmatige wijze gereinigd te worden of te worden vervangen door een schoonmaakfirma.

Offerteaanvraag schoonmaak winkels en winkelcentra

Roltrap laten schoonmaken

Aangezien roltrappen in winkels een technische installatie zijn met een verhoogd risico van gebruik, dienen deze zeker een periodieke schoonmaak als onderhoud te krijgen.

Vooral vuil, vet en olie op de kopse kanten en kauwgom zijn echte boosdoeners. Deze worden het best met de hand schoongemaakt.

Een roltrapreinigingsbedrijf zal op regelmatige wijze de roltrap onderhouden. Zij gebruiken een speciale machinale roltrapreiniger die zowel schuine als horizontale roltrappen ( tapis-roulants) kan onderhouden. Ook de glazen zijpanelen als de RVS panelen worden schoongemaakt.

De periodieke schoonmaak van roltrappen hangt af van de intensiteit van gebruik. Een roltrap in een station zal maandelijks worden gereinigd, een roltrap in een winkel zal maar een paar keer per jaar een reinigingsbeurt moeten krijgen.

Onderhoud van winkelrekken & koelcellen

Ook winkelrekken pakken veel stof en vuil op. Deze dienen zo veel mogelijk stofvrij gemaakt te worden en op periodieke wijze gereinigd worden met de juiste onderhoudsproducten. Ook koelcellen, frigo’s, koelkasten of gekoelde toonbanken dienen worden aangepakt om alles netjes en proper voor de klanten tentoon te stellen.

Onderhoud van toiletten in winkels & showrooms

Ook de sanitaire ruimtes in winkels zoals toiletten dienen te worden schoongemaakt. Spreek af met een schoonmaakbedrijf voor het schoonmaken van toiletten van winkels en deze op periodieke wijze te onderhouden. Zij zullen niet alleen de wc’s schoonmaken maar ook de toiletvloer, tegels, wasbakken enz… Zij kunnen ook hygiënisch papier en onderhoudsproducten vervangen en vernieuwen.

Kosten winkelschoonmaak

De kosten of de prijzen van winkelschoonmaak zijn moeilijk in te schatten. De grootte van de winkelruimte, eventuele sanitaire ruimtes, parking enz… zullen de totaalkost bepalen. Wij raden aan eerst een offerte voor winkelschoonmaak aan te vragen en een vrijblijvend bezoek van het schoonmaakbedrijf te eisen om een inschatting van de kosten te maken.

Offerteaanvraag schoonmaak winkels en winkelcentra

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging

webdesign w247.be