Schoonmaak kantoren & burelen

Het onderhoud van kantoren en de schoonmaak van kantoren zijn één van de meest voorkomende diensten van een professioneel schoonmaakbedrijf. Kantoorschoonmaak deelt men op in verschillende groepen, teneinde het kantooronderhoud vlot te laten verlopen. De schoonmaak van een bedrijfspand is van toepassing op kantoren, burelen, werkruimtes, bureau's enz...

De taak van een schoonmaakbedrijf

De taak van een schoonmaakbedrijf kan men onderverdelen in 4 grote groepen. Afhankelijk van de nood & aard van de reiniging, kunnen sommige diensten van toepassing zijn.

Volgende groepen zijn van toepassing:

1. Gewoon onderhoud van een klassiek lokaal

 • Vuilnisbakken leegmaken en afvalstoffen sorteren
 • Droog afstoffen en/of nat afstoffen van kantoormeubelen en kantoorapparaten
 • Droog schoonmaken en/of nat schoonmaken van kantoorvloeren
 • Geschikt materiaal en machines gebruiken voor de taak
 • Geschikte producten kiezen voor de taak

Offerteaanvraag kantoorschoonmaak

2. Onderhoud van het sanitaire ruimtes

3. Arbeidsmiddelen controleren

 • Pannes en/of slechte werking detecteren
 • Mogelijke gevaren rapporteren & melden aan de opdrachtgever

4. Onderhoud en opruimen van klein/groot materieel

 • Het kantoormateriaal onderhouden ( klein onderhoud of groot onderhoud )
 • Materieel en producten opbergen volgens de voorschriften van de onderneming waar gewerkt wordt.
 • Nagaan of er geen materieel of producten tekort zijn en eventueel zorgen voor de bevoorrading. Afhankelijk van de omvang van de onderneming wordt deze bevoorrading gedaan of door de schoonmaker zelf, of een logistieke dienst, of de inspecteur.

Dagelijkse taken en periodieke taken

Er bestaan 2 soorten onderhoudsbeurten, dagelijks onderhoud en periodiek onderhoud dat opgesplitst is in wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse taken. Alle elementen moeten stof- vlek- en vingertastvrij zijn.

1. Dagelijks onderhoud van kantoren & bureau's

Bij dagelijks onderhoud gaat men zaken schoonmaken die snel vuil worden. Denk maar aan het verversen van vuilnismanden, het vochtig afstoffen van bureaumeubelen, vet en vingervlekken verwijderen op klinken, deuren en verticale oppervlakken... Ook kantoorvloeren onderhouden met droog- of nat schoonmaak technieken behoren tot het dagelijks onderhoud. Ook het schoonmaken van kantoorapparaten zoals computerschermen en computerkast en het reinigen van de telefoons ( hoorn + toetsen ). Kantoorvloeren reinigen zoals zachte en harde vloeren worden vlekvrij gemaakt en los vuil wordt verwijderd.

2. Periodieke onderhoud van kantoren

  Wekelijkse schoonmaak

  Wekelijkse schoonmaak op kantoor is voorzien voor het reinigen en vochtig schoonmaken van kantoormeubelen zoals bureaumeubelen en kantoorstoelen met de poten ervan. Ook het vochtig afstoffen en reinigen van vensterbanken behoort tot de wekelijkse schoonmaak. Plafonds dienen stofvrij en spinnenwebben vrij te zijn.

  Ook het vochtig afstoffen van kasten, bureautafels, tafels, vergadertafels, rekken en computertafels behoren tot de wekelijkse taak. Het reinigen van kaders, plinten, stopcontacten en tapijt stofzuigen moet gedaan worden op kantoor. Harde kunststofvloeren moet men boenen en harde vloeren dienen stofvrij, veegvrij en vlekkenvrij te zijn.

  Maandelijkse schoonmaak

  Tot de maandelijkse schoonmaak behoren zaken die minder frequent moeten gereinigd worden zoals het poetsen van deuren en deurlijsten, vochtig afstoffen van hoge kasten en het kuisen van radiatoren en convectorkasten.

  Jaarlijkse schoonmaak

  Tot de jaarlijkse schoonmaak behoort het reinigen van chauffagebuizen, het poetsen van de buitenzijde van verluchtingsroosters en het poetsen van verlichtingsarmaturen en het onderhouden van airconditioning.

  Bovenstaande oplijsting is slechts een indicatie. Afhankelijk van de frequentie en snelheid van vervuiling kan hier van afgeweken worden. Bovenstaande lijst zal opgenomen worden in het schoonmaakprogramma.

Wat kost de schoonmaak van uw bedrijfspand?

Vraag een offerte aan via onze website. U ontvangt vervolgens de prijzen en kosten voor het onderhoud van uw kantoorruimtes

Offerteaanvraag kantoorschoonmaak

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging

webdesign w247.be