Oprit reinigen: prijs, tips & advies

Vuile oprit?

Na verloop van tijd worden opritten vuil door verschillende omstandigheden. Vuil, stof en luchtverontreiniging dalen neer op de oprit en blijven hangen. Na verloop van tijd laten ze vuile vlekken na. Periodieke oprit reiniging is dan aangewezen. Afhankelijk van de soort oprit is het periodiek reinigen nodig.

Mos verwijderen

Mossen, algen en groene aanslag zijn typische vervuilers van opritten. Door een gebrek aan licht nestelen algen en mossen zich op het oppervlak van de bestrating en tussen de voegen. Opritten met mos en algen worden gevaarlijk glad, daarom laat je ze best verwijderen door een schoonmaakbedrijf. Bij een kleine verontreiniging en een klein oppervlak is het perfect mogelijk om zelf de mossen te verwijderen. Bij sterke vervuiling zoals olie en bandensporen, schakel je het best een onderhoudsbedrijf in. Zij beschikken immers over de juiste onderhoudsproducten om opritten te reinigen en beschikken over de juiste hogedruk, veeg- en schrobmachines.

Ondergrond van de oprit / terras

De soort bestrating zal de graad van vervuiling bepalen. Zo zullen ruwe betonklinkers veel sneller vuil en mos opnemen dan bijvoorbeeld blauwe hardsteen tegels. Belangrijk is de afwatering van uw oprit en terras. Zorg ervoor dat er geen water blijft staan na en regenbui. De frequentie van oprit onderhoud is afhankelijk van het oppervlaktemateriaal (betonklinkers, kleiklinkers, kasseien, natuurstenen, tegels, dolomiet, hout, keramiek, … )

Welke werken worden uitgevoerd

Een onderhoudsbedrijf kan volgende werken uitvoeren tegen vuil en mossen;

 • Reinigen van opritten;
 • Reinigen van terras;
 • Schoonmaak van tuinpaden en parkings;
 • Verwijderen van vuil en olie;
 • Oppervlakte behandeling tegen mos en onkruid;
 • Verwijderen van vuil tussen voegen;
 • ...

Offerteaanvraag oprit reiniging

Bij oprit reiniging wordt het best gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare middelen. Zo richten deze producten geen schade aan bij huisdieren, bloemen, planten, milieu enz... Vraag aan uw aannemer welke producten zij zullen hanteren bij de schoonmaak van opritten en terrassen.

Hoe oprit ontmossen

Eerst en vooral zal een vuile oprit behandeld worden met een ontmosser. Nadat het ontmossingsproduct goed is ingetrokken, zal men enkele weken later de oprit reinigen. Na het schoonmaken, zal men de behandelde oprit nogmaals voorzien van een ontmosser zodoende de resterende deeltjes kunnen afsterven. Door gebruik te maken van een speciaal impregneerproduct, kan men de oprit of terras nog extra waterafstotend maken, zodoende nieuwe mossen en algen zich minder goed kunnen hechten. als laatste kan je de oprit of terras laten inzanden. Fijn wit zand maakt de oprit sterker waardoor de bestrating beter op zijn plaats blijft liggen. Hierdoor kunnen onkruid en mos zicht minder snel gaan nestelen.

Wat is belangrijk bij een offerte aanvraag?

Aan de hand van de situatie maakt de oprit reiniger een offerte op maat op. De kost van oprit reiniging zal afhangen van een aantal factoren zoals:

 • Aard van de  werken ( ontmossen, reinigen, impregneren, inzanden );
 • Hoe groot is de oprit / terras ( aantal m² );
 • Wat is de aard van vervuiling ( roet, bloed, mos, onkruid, algen, oliesporen, bandensporen, vet, roest...);
 • Inschatting duurtijd van de werken;
 • Frequentie van onderhoud ( hoeveel keer per jaar );
 • Extra te gebruiken hulpmiddelen ( veegwerken, hogedruk, schoonmaakproducten… );

Prijs oprit reinigen

De prijs voor het reinigen van opritten en terrassen ligt tussen €5 - €10 m². Afhankelijk van de uit te voeren werken. Wij raden aan om steeds een vrijblijvende offerte te laten opmaken bij verschillende schoonmaakbedrijven.

Offerteaanvraag oprit reiniging

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging

webdesign w247.be