Dakreiniging

Dakreiniging

Vuil dak reinigen

Is jouw dak vuil? Dan zijn er een aantal mogelijkheden om het dak weer schoon te maken. Wij leggen de mogelijkheden van dakreiniging uit.

Verontreinigd dak

Na verloop van tijd wordt het hellend dak of plat dak vuil. Door invloed van vervuiling ziet het dak er niet netjes uit en kunnen er op termijn dakproblemen ontstaan. Mossen en algen bijvoorbeeld kunnen microscopisch kleine haarscheurtjes veroorzaken in de dakbedekking. Dakpannen, leien of roofing kunnen scheuren met insijpeling van water tot gevolg.

Vervuiling wordt ook veroorzaakt door vallende bladeren, met een verstopte dakgoot of dakafvoer tot gevolg. Maar ook stof en uitwerpselen van vogels vormen op termijn een prop waardoor de waterafvoeren verstopt kunnen geraken. Om dit te vermijden kan bovenop de afvoer of dakgoot een anti-bladnet of dakgootbeschermer geplaatst worden. Heb je toch last van verstopte afvoeren, laat dan zeker je dak ontmossen.

Dakreiniging met stoom of hogedruk

Een plat dak of hellend dak bestaat meestal uit pannen ( keramische pannen / betonpan ), leien, golfplaten, roofing, EPDM... Afhankelijk van het dakmateriaal, zal de aard en hoeveelheid van vervuiling verschillen. Ruwe betonpannen zullen bijvoorbeeld een stuk meer vervuiling opnemen dan een geglazuurde dakpan. Op platte daken is roofingdak veel gevoeliger aan vervuiling dan een EPDM-dak.

Hoe het dak gereinigd dient te worden hangt grotendeels af van de soort dakbedekking. Er kan gewerkt worden met behulp van een hogedruk of lagedruk en stoom. Een hogedrukreiniger wordt meestal gebruikt op een niet-poreuze dakbedekking en bij sterke vervuiling. Er kan warm of koud water gebruikt worden. Opgelet! Bij een te hoge druk kunnen stukken dakbedekking afbreken of er kunnen kleurverschillen optreden.

Een andere manier is het toepassen van stoom. Dakreiniging met stoom gebeurt onder lage druk en warme stoom. Door de warmte komt vervuiling zoals vogelpoep en mos veel sneller los. Je dak veilig schoonmaken doe je met stoom.

Offerteaanvraag dakreiniging

Soorten reinigingswerken

Na het reinigen en eventueel ontmossen van het dak, kan het dak voorzien worden van een transparante waterdichte coating. Men noemt dit het impregneren van het dak. Het beschermt het dak tegen vervuiling, mosvorming en insijpeling van vocht in de dakbedekking. Zijn de dakpannen of platte dak bedekking in slechte staat, dan wordt aangewezen om deze tijdig te laten vervangen.

Zijn er kleurverschillen in de dakbedekking of wens je je dak weer een diepe intense kleur te geven, dan kan je opteren voor het aanbrengen van een kleurcoating.

Dak zelf reinigen of niet?

Je kan zelf je dak schoonmaken als je beschikt over voldoende ervaring, materiaal en productkennis. Het spreekt voor zich dat de schoonmaak van een plat dak een stuk veiliger is dan het reinigen van een hellend dak.

Veelal wordt bij het reinigen van hellende daken op zeer grote gewerkt. De meeste mensen opteren wegens het gevaar voor eigen leven voor de inschakeling van een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is het ontmossen van daken. Heb je geen last van mossen maar is je dak alleen vuil, dan kan je een vakman inschakelen die gespecialiseerd is het reinigen en beschermen van daken.

Gratis dakinspectie en offerte

Er wordt een dakanalyse of dakdiagnose opgesteld door een ervaren dakwerker. Hierbij wordt de aard van het dak (materiaal), de soort en hoeveelheid vervuiling, en de bereikbaarheid ingeschat. Er wordt een vakkundig verslag / offerte opgemaakt met de beste oplossing voor jouw dak, ook de bijhorende kosten worden opgesomd. Meestal is het een totaalprijs van de voorziene werkuren, gebruik van materiaal, gebruik van schoonmaakproducten / verven en de eventuele huur van bijvoorbeeld een hoogtewerker.

Prijs dakreiniging

Je mag op een gemiddelde kost rekenen van €10 - €15 / m² voor het reinigen van een sterk vervuild dak met mossen. Wens je het dat te reinigen, ontmossen en te voorzien van een kleurcoating, dan mag je rekenen op een kost tussen €20 - €35 / m².

Offerteaanvraag dakreiniging

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging

webdesign w247.be