Regenwaterput reinigen

 

Reiniging regenwaterput

Zowel de regenwaterput in beton of kunststof, de ondergrondse regenput of bovengrondse put wordt na verloop van tijd vuil. Het zuiver regenwater wordt vuil. Afhankelijk van de grootte van de regenput, het aantal liter water dat wordt opgevangen ( aantal regenbuien ) en aantal m² dakoppervlak dat het water opvangt en afvoert zal de vervuiling toenemen. Algemeen is geweten dat regenputten die niet veel regenwater verbruiken sneller gevoelig zijn voor vervuiling en slibafzetting, of je nu een hemelwaterput van 1500 liter, 2000 liter, 3000 liter, 5000 liter, 7000 liter, 10.000 liter of 20.000 liter gebruikt.

Zuiver regenwater voor huishouden en tuin

Regenwater wordt meer in het huishouden en de tuin gebruikt dan je wel denkt. Daarom is zuiver en schoon regenwater zeer belangrijk. Zo worden dagelijks liters regenwater gebruikt voor het doorspoelen van het toilet en het poetsen van ramen en vloeren. Maar ook de wasmachine kan zonder probleem op regenwater worden aangesloten. Wel dien je na je pomp altijd een filter te plaatsen om onzuiverheden tegen te houden.

Ook buiten wordt water uit de regenput gebruikt, denk maar aan het gebruik van hemelwater voor het wassen van de auto, reinigen van oprit en terras en het sproeien van het gazon / bewateren van platen en struiken.

Offerteaanvraag regenput reinigen

Vuile regenput = vuil regenwater

Na verloop van tijd en intensief gebruik van de regenput kan het water in de put vervuild worden. Dat kan je herkennen aan een vreemde geur en bruine kleur of gele kleur van het hemelwater. De was uit de wasmachine stinkt en in de wc-pot zetten zich bruine randen af. Vuil regenwater wegpompen is dus de boodschap.

De oorzaak van vervuild regenwater kan legio zijn:

 • Afzetting van slib in de regenput
  Het regenwater is afkomstig van verschillende bronnen, denk maar aan de opvang van regenwater door het plat dak / hellend dak en dakgoot van de woning, maar ook door daken van het tuinhuis en veranda / bijgebouwen. Door luchtvervuiling komt stof en vervuiling ( uitwerpselen ) op het dak te liggen. Na een regenbui wordt alle zand en vervuiling via de regenafvoer naar de regenwaterput afgevoerd. Woon je in de buurt van een werf of zanderige omgeving? Dan zal er zich sneller een sliblaag vormen op de bodem van de put.

 • Mossen & algen
  Vervuild regenwater kan ook afkomstig zijn van mossen en algen die zich op de dakbedekking nestelen. Na een hevige regenbui worden resten van mossen meegevoerd naar de regenwaterput. Je kan dit oplossen door je dak te laten ontmossen en de schoonmaak van dakgoten. Maar ook de schoonmaak van verandadaken zijn een must.

 • Micro-organismen & bacteriën
  Op termijn zullen zich micro-organismen nestelen in de sliblaag en wand van de regenwaterput. Een professioneel bedrijf dat regenwaterputten schoonmaakt, zal de bacteriën niet doden die de ontbindende organismen afbreken. Zij zorgen er juist voor dat je water niet gaat stinken. Ze gebruiken ecologische en natuurvriendelijke middelen.

 • Soort dakbedekking
  Bitumeuze dakbedekkingen in de vorm van roofing / shingles zijn minder geschikt voor de opvang van regenwater. Ze worden gemaakt op basis van aardolie en bevatten meestal een toplaag bestaande uit kleine partikels die door slijtage loskomen en zo in je put terecht komen. Ze zorgen voor vervuiling en een slechte geur in je regenwaterput.

Onderhoud regenwaterput: wanneer?

De beste periode is om een onderhoud aan te vragen in het voorjaar / zomerperiode. Op dat moment staat het waterpeil op zijn laagste punt en dient er minder water weggepompt te worden. Zo voorkom je onnodig verspilling van kostbaar water. Je laat afhankelijk van het gebruik van de put, de put om de 2-3 jaar reinigen door een professioneel bedrijf. Ga nooit zelf de regenwaterput onderhouden, het is een gevaarlijke klus, zeker als je het alleen doet.

Reinigen regenwaterput: werkwijze

Om een waterput professioneel te reinigen gebruiken reinigings- en ontstoppingsbedrijven een bepaalde werkwijze die ervoor zorgt dat jouw regenput 100% schoon wordt gemaakt. Alleen zo kan je weer genieten van zuiver en schoon regenwater om te gebruiken in de tuin en het huishouden.

 1. Leegpompen regenwaterput: het wegpompen van het regenwater via het mangat
 2. Reinigen van de regenwaterput: onder hoge druk, d.m.v. een hogedrukpistool of hogedrukspuit worden de wanden en de boden schoongemaakt.
 3. Leegzuigen van de regenput: vuil regenwater en slib wegpompen
 4. Desinfecteren van de regenwaterput: gebruik van een veilig ontsmettingsproduct
 5. Regenput opvullen: gedeeltelijk terug opvullen met zuiver water

Prijs regenwaterput reinigen

De gemiddelde prijs voor het ledigen van een waterput ligt tussen de € 200 - € 250. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren, denk maar aan de grootte van de waterput en de aard van vervuiling. Vooraleer je je regenwaterput laat schoonmaken vraag je offertes aan bij verschillende firma's uit je buurt. Zo kan je de prijzen vergelijken en bespaar je op eventuele verplaatsingskosten. Laat ook steeds je filters nakijken tussen de dakgoot en de regenput. Vergeet ook niet de schoonmaak en controle van de filter van de pomp.

Offerteaanvraag regenput reinigen

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging

webdesign w247.be