Schoonmaak liften

Schone liften dankzij liftreiniging van personenliften en goederenliften

Intensief gebruikte liften worden snel vuil. Door het intensief gebruik en veelvuldig gebruik van het bewegingsapparaat van een lift worden deze snel aangetrokken door stof en vuil.

Een lift laten reinigen beperkt zich niet alleen tot de binnenkant van de liftkooi. Een personenlift of een goederenlift bestaat uit verschillende onderdelen en plaatsen dewelke het mogelijk maken om personen en/of goederen veilig naar boven en naar beneden te verplaatsen.

Denk maar aan:

 • Lifthal;
 • Liftcabine;
 • Liftput;
 • Liftkoker;
 • Machinekamer;
 • Liftdak & kooidak

Er bestaan gespecialiseerde schoonmaakbedrijven van liften. Toch is er een verschil tussen deze firma’s. Veel hangt af van de soort specialisatie dewelke zij kunnen leveren bij het kuisen van liften en liftkokers. Er lift bestaat immers uit verschillende onderdelen die vuil worden.

Als opdrachtgever dien je goed af te spreken met het schoonmaakbedrijf wat je periodiek wenst te laten schoonmaken aan de lift.

Offerteaanvraag schoonmaak & onderhoud liften

Schoonmaak van alle types liften

Alle soorten liften dienen proper te zijn. Denk maar aan liften voor particulieren voor thuis en kantoren, liften in commerciële omgeving zoals winkels, winkelcentra, stations en luchthavens… Ook op bedrijfsniveau zijn er tal van soorten liften, denk maar aan de goederenliften. Verder bestaan er keukenliften, dewelke verplicht zijn als de keuken zich om een verdiep bevindt. Als laatste heb je ook nog de brandweerliften.

Liftreiniging: schoonmaken van de lifthal

Ook het schoonmaken van de lifthal en de gangen behoren tot de dagelijkse taken van een schoonmaakbedrijf. De vloeren rond en voor de ingang van de liftkokers dient steeds proper te zijn. Zo worden de Inox, RVS buitendeuren van de lift of de glazen liftdeuren langs de buitenkant gereinigd. Ook de bedieningspanelen dienen mooi te zijn. Eventuele kapotte lampjes dienen vervangen te worden. De deuren van een lift zijn gevoelig aan vet door vette handen.

Schoonmaak liften: RVS renovatie van liftdeuren en liftpanelen

Inox en RVS panelen & kaders zijn een veel gebruikt materiaal in en rond een lift. Doch zijn deze panelen zeer gevoelig voor schade. Kies daarom op periodieke wijze voor RVS renovatie. Dankzij speciale technieken worden krassen en roest op RVS panelen verwijderd, daarna worden zij voorzien van een speciale coating om extra bescherming te garanderen. Het poetsen en laten glanzen van inox en RVS panelen laat je het best doen door een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Zij gebruiken de juiste producten. Getraind personeel weet perfect hoe zijn deze onderdelen dient schoon te maken.

Reiniging liften: de binnenzijde van de liftcabine reinigen

De binnenzijde van de liftcabine is de plaats waar de liftgebruiker of goederen zich bevinden. De binnenzijde van de lift bevat veel verschillende materialen die vuil kunnen worden.

Denk maar aan:

 • Reinigen van lift glazen deuren & glas van de liftkooi;
 • Schoonmaken van RVS liftdeuren, onderdelen & liftpanelen;
 • Kuisen van spiegels in de lift;
 • Stofzuigen & tapijtreiniging in de lift;
 • In de was zetten marmoleum liftvloeren;
 • Lift lichtmonturen reinigen en lampen vervangen;
 • Schoonmaken van lift bedieningspanelen;
 • Kuisen van leuningen, beschermbalken, liftroosters;
 • Schoonmaken van liftplafond;
 • Verwijderen van folie op RVS panelen bij nieuwe liften;
 • Plaatsen van anti-grafitti coatings;

Personenliften zijn de gevoelig voor vuil en vet zoals kauwgom, vetten vingers en handen, stof enz… Vooral intensief gebruikte liften in appartementen, winkelcentra en kantoren worden snel vuil. Daarom is het aangeraden deze op korte periodieke termijn te laten reinigen. Zij zijn immers het visitekaartje van uw gebouw.

Offerteaanvraag schoonmaak & onderhoud liften

Liftreiniging: schoonmaak van de liftkoker & liftschacht

De liftschacht of de liftkoker is de verticale koker waarin de lift zich beweegt. Een schoonmaakbedrijf zal zich bezighouden met het ontstoffen en ontvetten van de liftschacht. Dit zal gebeuren dankzij de juiste onderhoudsproducten en met behulp van vegers en industriële stofzuigers. Indien de liftschacht bestaat uit glas, dan zal deze langs de binnenzijde en de buitenzijde worden geschoonmaakt. Het is belangrijk om de liftschacht proper te maken om brand te voorkomen. Vuil en stof komen op termijn los en kunnen het mechanisme in de machinekamer doen blokkeren, waardoor een grotere kans op brand en storingen zich kunnen voordoen.

Liftreiniging: schoonmaak van liftput & machinekamer

De liftput bevindt zich onderaan de liftkoker en is zeer gevoelig aan stof en vuil. Alle vuil dat loskomt van de lift, liftkoker en eventuele machinekamer valt in de liftput. De liftput op periodieke termijn laten reinigen is aan te raden. Een schoonmaakbedrijf van liftputten zal alle stof weghalen, verwijderen van lekkende olie uit de motor, olie van geoliede onderdelen verwijderen en kan ook instaan voor het impregneren van liftputten.

Ook de machinekamer van een lift en het dak van de lift ( kooidak ) dienen stofvrij en vetvrij gemaakt te worden om brand te voorkomen.

Eventuele sensoren kunnen ook behandeld worden tegen vuil en stof.

Onderhoud liften: klein technisch onderhoud

Indien gewenst kunnen kleine onderhoudswerken door een schoonmaak bedrijf uitgevoerd worden. Zij beschikken over opgeleid personeel die instaan voor het onderhouden van technische onderdelen van een lift zoals:

 • Reinigen van sensoren;
 • Invetten van kabels;
 • Smeren van deurgeleiders;
 • Onderhoud van deurcontacten

Zij zorgen zelf voor een liftmonteur, waardoor je zelf geen meer moet zoeken. De combinatie tussen onderhoud en reiniging is zeer kostenefficiënt.

Wat kost het reinigen van een lift

Het onderhoud en reinigen van een liftcabine, liftkoker, liftput… brengt uiteraard een kost met zich mee. Omdat elke soort lift een andere grootte heeft, is het moeilijk om een richtprijs te bepalen. Daarom raden wij aan om een offerte aan te vragen bij verschillende schoonmaakbedrijven van liften in uw buurt. U vergelijkt de prijzen van verschillende bedrijven.

Offerteaanvraag schoonmaak & onderhoud liften

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging

webdesign w247.be