Schoonnmaak kerken & historische gebouwen


Het is natuurlijk belangrijk dat de kerk goed schoon blijft. Op die manier blijft het kerkbezoek en alles wat daar bij komt kijken wel zo plezierig voor alle bezoekers en kerkgangers. Het kan zijn dat jij jouw kerk schoon houdt door bijvoorbeeld vrijwilligers in te zetten. Of dat je dit zelf doet, maar er misschien wel te weinig tijd voor hebt. Wellicht wil je liever de vrijwilligers op een andere plek inzetten, of is deze groep te oud geworden om het onderhoud nog op een goede manier uit te voeren. Dan vind je het misschien wel fijn om dit door een professioneel bedrijf te laten doen. In dat geval kan je een schoonmaakbedrijf voor kerken inschakelen. Wat er allemaal komt kijken bij de reiniging van kerkgebouwen leggen we in dit artikel uit.

Wat komt er bij de schoonmaak van een kerk kijken?

De meeste kerken worden schoon gehouden door vrijwilligers. Zij letten er goed op dat alles spik en span blijft. Maar misschien is het wel eens tijd om dit werk uit hun handen te nemen, zodat zij in een andere plek in de kerk hun energie kunnen steken. Een professioneel schoonmaakbedrijf kan jou dan goed helpen. Zij steken de handen uit de mouwen om te zorgen dat de kerk weer schoon wordt. Zij weten namelijk precies wat er allemaal gedaan moet worden om de boel netjes te houden. Tevens nemen zij hun eigen schoonmaakmiddelen en hun eigen materialen mee. Je hoeft je dus niet druk te maken dat je dit in huis moet hebben.

Onder de werkzaamheden van het schoonmaakbedrijf valt in elk geval het afstoffen van alles wat zich in de kerk bevindt. Denk aan de kerkstoelen, kerkmeubilair, kandelaars, schouwen, heiligenbeelden, schilderijen... Daarnaast wordt de kerkvloer gestofzuigd en gedweild. Daarvoor hebben ze de beste materialen zodat ook wanneer jouw kerk al heel wat ouder is en de materialen op de vloer bijvoorbeeld broos zijn, deze niet worden beschadigd. Ook worden alle kerkbanken, biechtstoel, doopvont, knielbanken, de kansel en het altaar afgenomen met een daarvoor geschikt doekje met schoonmaakmiddel. De wc’s worden daarbij ook schoongemaakt en al het afval wordt opgehaald en weggegooid.

Een schoonmaakbedrijf is daarnaast ingesteld op de lastige hoeken en gaten die een kerk bevat. Meestal zijn er behoorlijk hoge plafonds, glasramen en andere gewelven die afgestoft moeten worden. Ook kan het zijn dat sommige plekken misschien voorzien moeten worden van een opblinker zodat het meubilair bijvoorbeeld, er weer uit ziet als vanouds. Daarbij kan de schoonmaker ook het meubilair eventueel behandelen tegen bijvoorbeeld houtworm. En heb jij in de kerk veel ornamenten staan? Dan weet een schoonmaakbedrijf precies hoe daarmee om moet worden gegaan zodat het ornament in haar oude en historische staat blijft.

Offerteaanvraag schoonmaak kerken

Waardevol erfgoed schoonmaken

Ook weet het schoonmaakbedrijf dat niet elke kerk hetzelfde is. In de verschillende stromingen van religie worden kerken wellicht anders schoongemaakt. En in een moskee of synagoge verschilt het ook weer van een kerk. Kortom: er is vanuit het bedrijf altijd een vakkundigheid, maar ook een respect om netjes met het gebouw en haar relieken om te gaan.

Een kerk is natuurlijk een zeer belangrijke plek voor veel mensen. Het is daarom dus belangrijk dat hier goed en netjes wordt omgegaan met alle spullen die zich in het gebouw bevinden en met het gebouw zelf. Kerken zijn vaak ook al oud, en dus betekent dit dat er met beleid en de juiste middelen schoon moet worden gemaakt. Op die manier worden er geen onnodige beschadigingen aangebracht aan het waardevolle erfgoed.

De schoonmaak van waardevolle religieuze gebouwen reikt veel verder dan een kerk, denk maar aan een abdij, kathedraal, pastorie, gebedshuis, kapel,...

Hoeveel kost een kerk schoonmaken?

Een schoonmaker wordt vrijwel altijd per uur verrekend. Maar hoeveel het kost om een schoonmaak uit te besteden dat varieert nogal. Het ligt namelijk volledig aan hoe groot de kerk is, aan hoeveel attributen zich hier bevinden die een speciale behandeling nodig hebben, aan de hoeveelheid aparte torens, kiertjes en gaatjes er afgestoft moeten worden en hoe vaak de kerk graag wil dat de schoonmaker of het schoonmaakbedrijf langs komen. Hoe langer de schoonmaker er moet zijn, hoe duurder de schoonmaak uiteindelijk zal worden. Het is daarom verstandig om een offerte op te vragen, voordat je iemand laat komen.

Vaak komt een schoonmaakbedrijf van tevoren graag langs om te zien hoe groot de plaats precies is en om in te schatten hoeveel een schoonmaak ongeveer zal kosten. Daarbij worden er soms ook kwaliteitscontroles uitgevoerd om te checken of de kerk goed wordt schoon gehouden.

Offerteaanvraag schoonmaak kerken

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging

webdesign w247.be