Schoonmaak sportzalen & sportvloeren

Een sportzaal is bij uitstek de plek waar veel gezweet wordt. Om dan nog maar te zwijgen over alle sportschoenen die binnenkomen, die wellicht ook buiten zijn geweest. En alle voeten die zich zwetend over deze vloer voortbewegen, afhankelijk van de sport. Daarom is het van groot belang dat een sporthal en sportvloer goed schoon gehouden wordt, zodat deze altijd goed en intensief gebruikt kan worden. De vraag is natuurlijk hoe je dit het beste kan doen.

Waarom een sportzaal reinigen?

Misschien klinkt het als iets onbelangrijks. Of je haalt toch even snel een dweil over de vloer en dan ben je er wel klaar mee? Maar toch is het echt van groot belang dat de sportzaal goed schoon wordt gehouden. Dat komt omdat het anders simpelweg ongezond is om in zo’n zaal te sporten. Zeker wanneer kinderen of ouderen gebruik maken van de zaal, is het belangrijk dat je een frisse en hygiënische omgeving hebt waarin de sport wordt beoefend.

Zelf de sporthal schoonmaken?

Natuurlijk kan je helemaal zelf een sportzaal schoonmaken. Als je dit alleen elke dag moet doen, ben je er waarschijnlijk al vrij snel klaar mee. Het kost namelijk best wat tijd en moet wel op een goede manier gebeuren. Het is daarom aan te raden om de reiniging van de sportzaal uit te besteden aan een professioneel schoonmaakbedrijf. Dan hoef je er niet meer over na te denken en weet je zeker dat de vloer altijd netjes en schoon is. Daarnaast scheelt het je ook een hoop tijd, die je nu kan steken in andere dingen die misschien belangrijker zijn voor je werk.

Offerteaanvraag schoonmaak sportvloeren

Wat doet een schoonmaakbedrijf?

Schoonmaak inkom & gangen

Een schoonmaakbedrijf dat jouw sportzaal komt schoonmaken, zet zich in om alles een stuk hygiënischer te maken. Daar valt alles onder. Niet alleen de sportzaal wordt onder handen genomen, ook de rest van het gebouw wordt gereinigd. Denk hierbij aan de entree bijvoorbeeld en de gangen, waar iedereen met zijn vieze schoenen binnenkomt. Hoe schoner deze is, hoe minder vuil de zaal in wordt gebracht.

Schoonmaak sporttoestellen en opslagruimte

Daarnaast worden ook de opslagruimte en de sporttoestellen meegenomen. Vooral die laatste is natuurlijk belangrijk. Er wordt namelijk behoorlijk wat gezweet in een sportzaal en alle zweterige handen die aan een toestel hebben gezeten, moet hier natuurlijk wel van afgepoetst worden.

Schoonmaak tribune & banken

Ook de tribune en de banken worden schoongemaakt. Daarbij wordt ook de spinrag en onnodig stof dat bijvoorbeeld in raamkozijnen ligt verwijderd. Klussen die je misschien zelf niet zo snel zou zien maar waar een schoonmaakbedrijf altijd oog voor heeft.

Schoonmaak sanitaire ruimtes sporthal

Daarnaast worden natuurlijk alle sanitaire voorzieningen onder handen genomen. Denk aan alle kleedkamers, de vloeren en de douches. Ook de wc’s worden gereinigd zodat iedereen op een schone plek zich kan omkleden. Het sanitair wordt meestal gedemonteerd en vervolgens schoon gemaakt, zodat echt alle kieren en gaten onder hadden worden genomen. Tot slot worden ook de vloeren volledig geschrobd zodat zowel de persoon met de sportschoen, als degene op sokken of blote voeten, compleet zijn of haar gang kan gaan.

Schoonmaak ventilatiesysteem

Tot slot is de luchtventilatie in een sportzaal natuurlijk belangrijk. Er moet immers genoeg luchtcirculatie zijn om niet een enorme zweetlucht te laten blijven hangen, en om te zorgen dat de situatie gezond blijft voor alle sporters in de zaal. Daarom worden vaak ook de luchtroosters schoon gemaakt. Op die manier blijft sporthal altijd lekker fris ruiken.

Schoonmaak cafetaria

Aan de meeste sportzalen is een cafetaria gekoppeld waar sporters en bezoekers iets kunnen drinken. Bij de schoonmaak van een cafetaria denken we vooral aan de schoonmaak van de vloeren, tafels & stoelen, toog, koelcellen, frigo's, koffiemachine, ramen, meubilair, ontstoffen van verlichting, airco enz...

Schoonmaak sportvloer

Buiten het feit dat de gewone schoonmaak zoals die hierboven is beschreven van groot belang is, is vooral de sportvloer een taak die goed moet worden uitgevoerd. Namelijk, zoals aangegeven, kan deze vol met bacteriën zitten als deze niet goed wordt onderhouden. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld voetschimmel krijgen en dat wil je natuurlijk niet op je kerfstok hebben. Op aanvraag kunnen onze schoonmakers ook de sportvloer desinfecteren.

Tevens wordt een vloer te glad als deze heel vaak en heel intensief gebruikt wordt. Dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Een dieptereiniging is daarom zeer belangrijk, afhankelijk van de soort sportvloer zoals houten sportvloeren of PVC-sportvloeren.

Het schoonmaakbedrijf zal voornamelijk een schrob-zuigmachine gebruiken. Dat zorgt ervoor dat de vloer stroef blijft en niet gaat glanzen. Zolang de vloer een mat uiterlijk heeft, weet je dat deze goed schoon is.

Natuurlijk wordt in het geval van zo’n schoonmaak goed rekening gehouden met hoe oud de vloer al is, van wat voor materiaal deze is gemaakt en hoe vaak deze wordt gebruikt. Met een dieptereiniging worden zo ook strepen, en hardnekkige vlekken verwijderd.

Offerteaanvraag schoonmaak sportvloeren

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging

webdesign w247.be