Schoonmaak sanitaire ruimtes & natte ruimtes

Toilethygiëne onderhouden

Een schoonmaakbedrijf staat in voor de schoonmaak van sanitaire ruimtes & wasplaatsen. Plaatsen waar water aan te pas komt moeten steeds ontsmet worden, proper zijn en gepoetst worden op regelmatige wijze.

Een poetsfirma kan instaan voor het reinigen van sanitaire plaatsen van particulieren ( badkamer, toilet, douche, wasbak, sanitaire kranen… ) alsook voor het reinigen van sanitaire vertrekken van bedrijven en openbare instellingen.

Denk maar aan openbare toiletten & wasruimtes in drukbezochte plaatsen zoals dienstencentra, luchthavens, ziekenhuizen, hotels, rusthuizen, zwembaden, sportcentra, restaurants, stations, wellnesscentra, sauna, turks stoombad, zwembaden, schoonmaak van toiletten in bioscopen, scholen, bedrijven & kantoren, musea, winkels & winkelcentra… kortom alle plaatsen dewelke drukbezocht worden door mensen zijn gevoelig aan vuil.

Soorten vuil en moeilijk bereikbare plaatsen

Een goed schoonmaakbedrijf staat in voor een goede dieptereiniging en kuist ook op zeer moeilijk bereikbare plaatsen. Vuil zoals fecaliën, zwerfvuil, urine, urinezouten, kalkaanslag, vet… zijn gekende boosdoeners en veroorzaken bacteriën, verstoppingen en storingen.

Waarom is een dieptereiniging belangrijk?

 • Lager ziekteverzuim door gezonder werk- en leefklimaat;
 • Hygiënische situatie waarin iedereen zich prettig voelt;
 • Fris ogend en ruikend sanitair;
 • Langere levensduur sanitaire installaties;
 • Minder defecten en storingen aan het sanitair;

Sanitaire ruimtes takenpakket

Een schoonmaakdienst van sanitaire ruimtes werkt met een duidelijk vooraf besproken takenpakket en voorziet goed opgeleide personen die weten wat en met welk product sanitaire blokken moeten gereinigd worden. Spreek op voorhand af welke werken uitgevoerd zullen worden.

Schoonmaak toiletten & sanitaire ruimtes

Eén van de voornaamste onderdelen van sanitaire ruimtes zijn de toiletten. Deze komen in aanraking met urine en fecaliën en worden dus snel vuil. Ook zijn zij gevoelig voor bacteriën. Regelmatig poetsen en ontsmetten is dus de boodschap. Een propere wc-bril geeft een frisse en verzorgde indruk.

Het reinigen van wastafels en spiegels behoren ook tot het takenpakket. Na een toiletbezoek worden de handen gewassen. Hierbij maakt men gebruik van water, zeep, papier of linnen. Om de handen te drogen maakt men gebruik van een elektrische handdroger of handblazer. Toiletgebruikers komen in aanraking met uw sanitair en laten sporen van vuil na. Ook bovenstaande zaken moeten dagelijks ontsmet worden en gereinigd worden.

Kranen dienen met de juiste producten te worden schoongemaakt.

Ook toiletvoeren worden nat en worden vuil. Toiletvloeren schoonmaken dient periodiek te gebeuren. Hiervoor gebruikt men speciale reinigingsproducten, een werkwagen of schrobzuigmachine.

Ook toiletmuren en het tegelwerk van toiletten mag men niet vergeten te poetsen.

Reinigen van sanitaire cabines

Toiletten, douches en kleedkamers… zijn veelal voorzien van modulaire cabines. Zowel toiletcabines, douchecabines en kleedcabines worden vuil door intensief gebruik. Vooral in zwembaden en sportfaciliteiten worden ze snel vuil, komen ze in aanraking met water en zijn ze extra gevoelig aan bacteriën. Douchecabines en douchebakken dienen grondig te worden gereinigd om haren en schimmels te verwijderen.

Plaatsen en vervangen van sanitaire producten

Niet enkel het reinigen van het sanitair is belangrijk om een goede hygiëne te bewaren, er moeten ook voldoende sanitaire producten zijn om de hygiëne te garanderen. Een schoonmaakbedrijf staat ook in voor het voorzien van bijvoorbeeld:

 • Zeepdispensers & handzeep;
 • Hygiënisch papier zoals handdoekjes en toiletpapier;
 • Luchtverfrissers;
 • Hygiënische afvalbakken & vuilnisbakjes;
 • Handdoekdispenser & handdoekverdeler;
 • Linnen;

Dieptereiniging en onderhoud

Tal van schoonmaakbedrijven bieden niet enkel schoonmaak aan, zij kunnen ook personen voorzien die instaan voor onderhoudswerken en/of renovatiewerken aan uw sanitaire vertrekken. Opgeleide loodgieter staan in voor de vervanging van materialen en het onderhoud. Zij lossen verstopping op, verhelpen storingen en vernieuwen urinoirs, wastafels en toiletten.

Wat kost het schoonmaken van sanitaire voorzieningen

Vergelijk de prijs en kosten voor schoonmaak vooraleer je met een schoonmaakbedrijf in zee gaat. Vraag een gratis en vrijblijvende schoonmaak offerte aan bij bedrijven in je buurt. U vergelijkt de prijzen en doet de beste deal.

Prijs schoonmaak sanitaire ruimtes

Vraag een offerte aan via onze website. U ontvangt vervolgens de prijzen en kosten voor het onderhoud van uw toiletten, toiletvloeren, sanitaire blokken, douches, zwembad, wellness....

Offerteaanvraag schoonmaak sanitaire ruimtes

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging

webdesign w247.be