Schoonmaak rusthuizen en rustoorden

Een propere omgeving voor hulpbehoevende mensen

Een rusthuis, rustoord of RVT voor ouderen laten schoonmaken vraagt een specifieke aanpak. Samen met de verantwoordelijke zal een schoonmaakbedrijf alles in kaart brengen wat moet gereinigd worden. Gespecialiseerd onderhoudspersoneel zal aan de hand van een duidelijke planning periodieke schoonmaak voorzien.

De soort vervuiling en de intensiteit van vervuiling zal bepalen hoeveel keer per dag, maand of jaar gereinigd moet worden.

Onderhoud & reiniging van kamers in een rusthuis

Met de opvang van oudere en hulpbehoevende mensen gaat veel vervuiling gepaard. Zij zijn meestal niet zelf meer instaat om alles te onderhouden en te reinigen. Bewoners van een rusthuis of RVT moeten dus dienst doen op een schoonmaakploeg of schoonmaakbedrijf voor het onderhoud van de kamer. Meestal zullen de afspraken tussen een schoonmaakbedrijf en het rusthuis gebeuren met de verantwoordelijke. De kosten voor schoonmaak zullen inbegrepen zijn in de maandelijkse huurprijs van de kamer.

Het onderhoud van de kamer is een dagelijkse taak om te kunnen voldoen aan de strenge eisen qua hygiëne en properheid in rusthuizen. De taak van een schoonmaakster of schoonmaker kan meer omvatten dan enkel het kuisen van de vloeren en reinigen van ramen en deuren. Onderhoud van de kamer én extra taken zoals het verversen van lakens, vervangen van lampen, opmaak van bedden, onderhouden van technische installaties kunnen voorzien zijn in het takenpakket.

Dagelijkse taken zijn het schoonvegen van vloeren of nat- en diepreinigen van de kamervloer. Het schoonmaken van het vensterglas, afstoffen en onderhouden van meubilair en het reinigen van de badkamer ( douche, bad, lavabo, vloer, spiegel, vervangen van vuilnisbakje enz… )

Periodiek dienen ook de gordijnen gewassen te worden of de zonsverduistering te worden gereinigd.

Offerteaanvraag schoonmaak RVT

Schoonmaak van gemeenschappelijke plaatsen

Alle gemeenschappelijke delen zoals de gangen in een rustoord, wasruimtes, parking, kapsalon, inkom, winkel, balie, roltrappen en liften… dienen te worden onderhouden. Vooral de vloeren worden snel vuil. Via de gang van een rustoord worden alle materialen in de kamer van de residentiële bewoners gebracht. Denk maar aan medicijnen, voedsel, incontinentie materiaal… allen laten zij sporen van vuil na in de gangen. Ook bezoekers brengen ook vuil met zich mee.

Schoonmaak van refter & keuken in rustoorden

Ook de refter en keuken in een rustoord worden snel vuil. Door de bereiding van warm en koud voedsel zijn zij gevoelig voor voedselresten, stof, vet en vuil. Etensresten die blijven liggen bevatten veel bacteriën en kunnen ziektes veroorzaken. Een gezonde omgeving in een rustoord of RVT is zeer belangrijk voor de bewoners. Zij zijn immers gevoeliger voor ziektes. Schakel zeker een onderhoudsbedrijf in voor de reiniging van grootkeukens van rusthuizen. Dit is een specialisatie. Op periodieke wijze gaan zij over tot een grondige dieptereiniging van alle reftervloeren, stoelen, tafels, keukenvloeren, keukentoestellen, ovens, dampkappen, aanrecht, industriële vaatwassers, RVS plaatstaal, keukenrekken enz…

Wat kost een rusthuis laten reinigen

De prijs voor het onderhoud van uw rusthuis is moeilijk in te schatten. Wij raden aan een offerte aan te vragen bij een onderhoudsbedrijf in je buurt. U ontvangt de prijzen terug en kan direct vergelijken.

Offerteaanvraag schoonmaak RVT

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging

webdesign w247.be