Schoonmaak scholen en klaslokalen

Betere leerprestaties op school

Alle soorten onderwijsinstellingen, zijn druk bezochte plaatsen die makkelijk vuil worden. Denk maar aan de kleuterschool, basisschool, middelbare school, hogescholen en universiteiten. Elk worden ze betreden door tal van studenten.

Uit studies is gebleken dat als ruimtes zoals klaslokalen of andere soorten lokalen waar men onderwijs verricht proper en hygiënisch zijn, zij bijdragen tot betere leerprestatie van de leerlingen. Er is minder ziekteverzuim, de leerlingen in de school kunnen beter leren en kunnen zich beter concentreren.

Scholen laten schoonmaken zorgt ervoor dat er minder bacteriën aanwezig zijn in klaslokalen, refters, sportzalen, toiletten enz… Hierdoor zijn er ook minder allergieën die de studenten kunnen ziek maken.

Offerteaanvraag schoonmaak scholen en leslokalen

Schoonmaak school: klaslokalen schoonmaken, desinfecteren en ontsmetten

Een klaslokaal wordt snel vuil. Niet alleen stof en zwerfvuil maar ook de aanwezigheid van dieren ( cavia’s, hamsters, vogels… ) zorgen woorden extra vervuiling. Een schoonmaakbedrijf zal instaan voor het periodiek schoonvegen van de vloeren en het periodiek vochtig kuisen en reinigen van schoolvloeren.

Ook schoolstoelen, schoolbanken en ander klasmeubilair moeten worden afgestoft.

Ook het schoolbord met krijt is een echte vervuiler. Krijt zal de luchtkwaliteit verminderen, zeker door het gebruik van een bordenwisser. Daarom is het belangrijk om stofvrij krijt te gebruiken. Gelukkig zijn de nieuwe digitale schoolborden minder vervuilend, doch moeten ze met de juiste onderhoudsproducten schoongemaakt worden.

Een paar keer per jaar dienen ook alle klasrekken en kasten in een klaslokaal gereinigd worden. Klaslokalen dienen te worden gereinigd met niet-schadelijke schoonmaakproducten om giftige stoffen te beperken.

Een professionele schoonmaakfirma zal periodiek reinigen maar ook de klaslokalen ontsmetten en desinfecteren tegen virussen ( Coronavirus ) en tegen ziektekiemen, ook de ramen van klassen mogen niet vergeten worden. Een glazenwasser komt hier van pas.

Het type vloer, intensiteit van gebruik zal bepalen welke en wanneer schoonmaak taken moeten gebeuren.

Schoonmaak school: toiletten laten schoonmaken

Schooltoiletten laten schoonmaken zijn onontbeerlijk voor een uitstekende schoolhygiëne. Zij komen dagelijks in aanraking met vuil, urine en fecaliën en zijn een bron van bacteriën en kunnen bij een slecht onderhoud ziektes veroorzaken bij de leerlingen.

Een schoonmaakbedrijf zorgt voor het reinigen en ontsmetten van toiletvloeren en tegels, het proper houden van sta toiletten en zittoiletten, wastafels en spiegels en zorgen voor voldoende toiletartikelen zoals zeep, toiletpapier en hygiënisch papier.

Offerteaanvraag schoonmaak scholen en leslokalen

Schoonmaak schoolkeuken: refter en keuken laten schoonmaken

Refters en schoolkeukens komen in aanraking met voedselwaren. Na elke maaltijd is het belangrijk om refervloeren te laten schoonmaken door een onderhoudsfirma. Ook de grootkeuken in een school moet grondig proper zijn en periodiek diep-gereinigd worden en ontsmet worden. Etenswaren dewelke in aanraking komen met ziektekiemen kunnen tal van leerlingen ziek maken. Een paar keer per jaar dient een grootkeuken door een schoonmaakbedrijf te worden ontsmet ( desinfectering ) en een dieptereiniging te ondergaan.

Zowel plafonds in schoolkeukens, kookmateriaal & kooktoestellen, roosters, wanden, vloeren, keukentablet, RVS panelen, werkbladen, dampkappen, frituren, ovens enz… worden professioneel schoongemaakt. Alle vet en vuil worden met de juiste onderhoudsproducten voor grootkeukens verwijderd.

Polyvalente ruimtes en gangen laten schoonmaken

Niet te vergeten zijn de polyvalente ruimtes en schoolgangen. Denk maar aan de buitenspeelplaats en binnenspeelplaats of de sporthal met bijhorende sanitaire ruimtes.

Ook eventuele studieruimtes of lerarenlokalen moeten worden schoongemaakt. Is er een zwembad aan de school verbonden, dan mag deze niet vergeten worden.

Is er na-schoolse opvang voorzien voor kleine kinderen, dan worden deze ruimtes het best goed aangepakt.

Wat kost een schoolgebouw laten reinigen

Om de kosten voor het laten schoonmaken van scholen en internaten te kennen, raden wij aan een offerte aan te vragen bij een schoonmaakbedrijf in je buurt.

Offerteaanvraag schoonmaak scholen en leslokalen


 

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging

webdesign w247.be