Reiniging en ontstoffen bedrijfsverlichting: LED-armaturen & lampen

Vervuilde verlichtingsarmaturen in magazijn

Verlichtingsinstallaties zijn essentieel voor een veilige en productieve werkomgeving in kantoren werkplaatsen, magazijnen en loodsen. Ze zorgen niet alleen voor voldoende licht, maar spelen ook een cruciale rol bij het minimaliseren van ongevallen en het verhogen van de productiviteit. Echter, om ervoor te zorgen dat verlichtingsinstallaties optimaal blijven functioneren, is regelmatig ontstoffen en reinigen van deze installaties van groot belang.

Waarom is ontstoffen en reinigen belangrijk?

In zakelijke en industriële omgevingen accumuleert stof zich snel op verlichtingsarmaturen en lampen. Dit kan leiden tot verschillende problemen, waaronder:

 • Verminderde lichtopbrengst: Stof en vuil op lampen en armaturen verminderen de lichtopbrengst, wat resulteert in een donkerdere werkplek en mogelijk een verhoogd risico op ongevallen.
 • Verhoogd energieverbruik: Vuil kan de warmteafvoer van lampen belemmeren, waardoor ze inefficiënter worden en meer energie verbruiken dan nodig is.
 • Brandgevaar: Ophoping van stof kan een brandgevaar vormen, vooral als het in de buurt van hete lampen komt.
 • Verkorting van de levensduur: Stof en vuil kunnen de levensduur van lampen en armaturen verkorten, wat resulteert in frequenter onderhoud en vervanging.

Offerte ontstoffingswerken

Hoe industriële verlichting ontstoffen en reinigen?

Het ontstoffen en reinigen van verlichtingsinstallaties in werkplaatsen, magazijnen en loodsen kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Uiteraard is het mogelijk om makkelijk bereikbare kantoorverlichting zelf te onderhouden, maar gevaarlijk hoge verlichting dien je te laten uitvoeren door een ontstoffingsbedrijf.

 • Regelmatig stofzuigen: Een van de eenvoudigste manieren om stofophoping te voorkomen, is door regelmatig de oppervlakken van lampen en armaturen te stofzuigen met een zachte borstelbevestiging. Dit helpt om losse stofdeeltjes te verwijderen voordat ze zich ophopen.
 • Afvegen met een vochtige doek: Voor grondigere reiniging kunnen lampen en armaturen worden afgeveegd met een vochtige microvezeldoek. Zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld en de lampen zijn afgekoeld voordat u begint met reinigen.
 • Gebruik van perslucht: Perslucht kan worden gebruikt om moeilijk bereikbare gebieden te reinigen, zoals ventilatieroosters en spleten tussen armaturen. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van perslucht, omdat dit stof kan verplaatsen naar andere delen van de ruimte.
 • Professionele reiniging: Voor grotere installaties of moeilijk bereikbare gebieden kan het inhuren van professionele reinigingsdiensten een goede optie zijn. Deze diensten beschikken over gespecialiseerde apparatuur en expertise om verlichtingsinstallaties grondig en veilig te reinigen.

Wat wordt gereinigd?

Er zijn verschillende soorten vervuiling die zich kunnen ophopen op lampen en ventilatie in werkplaatsen, magazijnen en loodsen. Enkele veelvoorkomende soorten vervuiling zijn:

 • Stof: Stof is een van de meest voorkomende vormen van vervuiling op lampen. Het kan zich langzaam opbouwen op het oppervlak van lampen en armaturen, waardoor de lichtopbrengst wordt verminderd en de efficiëntie van de verlichting afneemt.
 • Vet en olie: In werkplaatsen waar machines en voertuigen worden gebruikt, kan vet en olie zich gemakkelijk verspreiden en op lampen neerslaan. Dit kan niet alleen de lichtopbrengst verminderen, maar ook zorgen voor een vuil en plakkerig oppervlak dat moeilijk te reinigen is.
 • Stoom en rook: In omgevingen waar veel wordt gekookt of waar machines draaien, kan stoom en rook zich verspreiden en neerslaan op lampen. Dit kan leiden tot een troebel oppervlak dat de lichtkwaliteit vermindert en de levensduur van de lampen verkort.
 • Chemische dampen: In sommige industriële omgevingen kunnen chemische dampen vrijkomen die zich kunnen afzetten op lampen. Deze dampen kunnen corrosief zijn en schade veroorzaken aan de lampen en armaturen, waardoor hun prestaties worden verminderd.
 • Insecten en andere organismen: Insecten, spinnenwebben en andere kleine organismen kunnen zich ophopen op lampen, vooral in magazijnen en loodsen waar deuren en ramen vaak openstaan. Deze kunnen niet alleen de lichtopbrengst verminderen, maar ook een onaantrekkelijk uiterlijk geven aan de verlichtingsinstallatie.

Door regelmatig ontstoffen en reinigen kunnen deze vormen van vervuiling worden verwijderd, waardoor de lichtkwaliteit wordt verbeterd en de levensduur van de verlichtingsinstallatie wordt verlengd.

Welke bedrijfsverlichting kan gereinigd worden?

Onderstaande lijst geeft de meest geplaatste LED bedrijfsverlichting weer:

 • LED TL-lampen;
 • High Bay verlichting;
 • LED lijnverlichting;
 • LED stralers;
 • LED railverlichting;
 • LED paneelverlichting;
 • Noodverlichting;
 • LED downlights;
 • ....

Tot slot

Het ontstoffen en reinigen van verlichtingsinstallaties in werkplaatsen, magazijnen en loodsen is essentieel voor het behoud van een veilige en productieve werkomgeving. Door regelmatig onderhoud te plegen, kunnen de lichtopbrengst worden gemaximaliseerd, energiekosten worden verlaagd en het risico op ongevallen worden verminderd. Zorg ervoor dat reinigingswerkzaamheden altijd met de nodige voorzichtigheid en veiligheidsmaatregelen worden uitgevoerd om een optimale werkomgeving te garanderen.

Offerte ontstoffingswerken

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging

webdesign w247.be