Droogijsstralen van machines & keukentoestellen

Wanneer jij werkt in een industriële omgeving met grote machines, is het natuurlijk van groot belang om te zorgen dat deze apparaten altijd schoon zijn en hun werk goed kunnen doen. In dat geval kan droogijsstralen van machines goed van pas komen om deze taak voor elkaar te krijgen. Ben je benieuwd naar wat droogijs en droogijsstralen eigenlijk is en voor welke industriële machines je dit moet gebruiken?

Toepassing droogijsstralen

Materialen

Reinigen met droogijs kan op verschillende materialen worden toegepast, denk maar aan metaal, hout, beton, kunststof, marmer, glas en textiel-producten.

Producten & sectoren

Droogijsstralen worden vooral gebruikt als industriële reiniging van machines in de machine-industrie, onderdelen in de voedingsindustrie, transportsector / automotive, drukkerij- en papierindustrie, elektronische onderdelen... zoals het droog reinigen van ventilatoren, motoren, elektrische kasten, verdampers, kettingen, drukpersen, drukcilinders, tonercartridges en containers, frames, beschermkappen, bekabeling, elektromotoren, bedieningspanelen, lagers en transportbanden, verpakkingsmachines, lasrobots, transportbanden en matrijzen... maar ook reinigen van gevels en bestrating behoren tot de mogelijkheden.

Soorten vervuilingen

Vervuiling zoals stof, vet, inkt, tectyl, lijm, hars, lak, verf, kauwgom, stickers, graffiti, zure regen op gevels, asbest, papierstof, pulp... worden moeiteloos verwijderd. Ook bij brandschade waar veel roet vrijkomt, is droogijsstralen de ideale methode. Ten slotte wordt het procedé zeer veel toegepast in de horecasector voor het reinigen van keukentoestellen.

Offerte droogijsstralen

Wat is droogijsstralen precies?

Droogijs is ook wel de vaste vorm van koolstofdioxide. Het wordt daarom soms ook wel koolzuursneeuw genoemd. Deze stof gebruikt men meestal om materialen koud te houden. Meestal wordt dat gedaan met droogijs wanneer er geen energie te vinden is om op een andere manier spullen droog te houden.

Je vraagt je nu vast af hoe de vaste vorm van koolstofdioxide gebruikt wordt in de schoonmaak van industriële apparaten? Dat gebeurt bij droogijsstralen. Het werkt als volgt: een machine spuit met een hele hoog kracht met bepaalde droogijskorrels op een oppervlak. Er komt dus als het ware een straal uit een slang waarmee je iets schoon spuit. Hierdoor ontstaat er een inslageffect op het materiaal dat vervolgens in thermoshock komt te staan. Het droogijs is namelijk heel koud en door dit temperatuurverschil, ontstaan er scheurtjes in de laag vuil die op het materiaal ligt. Vervolgens laat dit vuil los, wat ook wel de micro-explosie wordt genoemd. Dit zorgt ervoor dat het vuil als het ware wordt opgetild van het materiaal.

Hoe gebruikt men droogijs?

Droogijsstralen kan gedaan worden door middel van een machine door een ervaren schoonmaakbedrijf, gespecialiseerd in industriële reinigingen. Deze spuiten, zoals al eerder gezegd, met een harde snelheid het vuil los. Door die snelheid zorg je ervoor dat de industriële machines die je wil droogijsstralen, in een mum van tijd schoon zijn. Wanneer men aan de slag gaat met dit product is het wel van belang dat het droogijs zo vers mogelijk is. Dat houdt in dat je, wanneer je het product binnenkrijgt, gelijk ermee aan de slag gaat. Na een paar dagen kan het namelijk al effect verliezen. Je wil natuurlijk niet dat je je niks meer aan je droogijs hebt. Gelukkig bestaan door ook oplossingen voor.

Droogijsstralen kan men doen door middel van gebruik van een ijsstraalmachine. Er bestaan machines die het droogijs op het moment dat je schoonmaakt, kan aanmaken. Daardoor weet je dat jij altijd aan de slag kan met de reiniging, wanneer je maar wil. Het is wel belangrijk dat je bepaalde veiligheidsvoorschriften naleeft. Zo moeten ze zorgen dat ze gehoorbescherming dragen. Daarnaast moet men handschoenen aan doen zodat niet zomaar hun handen bevriezen, droogijs is namelijk ontzettend koud. Bovendien moet men een veiligheidsbril op doen en zorgen dat ze adembescherming dragen. Tot slot moet men een kooldioxidewaarschuwingssysteem gebruiken. Zo blijven ze altijd op de hoogte als blijkt dat de concentratie van CO2 te hoog is.

Offerte droogijsstralen

Wat is het voordeel van droogijsstralen?

Het droogijsstralen van industriële machines heeft meerdere voordelen die een gewone waterslag en gemiddelde schoonmaakmiddelen niet kunnen evenaren. Allereerst kan je met droogijsstralen plekken schoonmaken die normaal niet met water gereinigd kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plekken waar elektriciteit zich bevindt zoals een schakelkast, of andere elektrische componenten van een apparaat. Er kan op geen enkele manier kortsluiting ontstaan want droogijs geleid geen stroom. Daarnaast beperkt het de downtime. Dat is ideaal wanneer je eigenlijk als bedrijf het niet echt kan veroorloven om jouw hele machine uit elkaar te laten halen. Omdat droogijs op vrijwel elke plek kan komen waar je het spuit, hoef je helemaal niets te demonteren. Jij kan dus gemakkelijk doorgaan met het productieproces terwijl jouw apparaten ook nog eens schoon worden.

Bovendien is droogijsstralen een zeer milieuvriendelijke manier van reinigen. Anders dan bij andere schoonmaakmethodes, komen hier namelijk geen chemicaliën of straalmiddelen aan te pas. Je hoeft geen gekke verpakkingen of lastige stoffen te gebruiken en je hoeft niet bang te zijn dat iets in jouw productieproces reageert met een gevaarlijke stof. Dat is niet alleen goed voor de machine, maar ook voor de mensen die op de werkvloer staan en degenen die het apparaat reinigen.

Tot slot is een groot voordeel dat jouw machines erg lang goed blijven wanneer je schoonmaakt met droogijs. Het zorgt er namelijk voor dat de apparaten niet beschadigd raken. Er ontstaan geen krassen, roest of andere dingen die het oppervlak kunnen schaden.

Prijs droogijsstralen

We raden aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen om de exacte prijs te ontvangen voor jouw project.

Offerte droogijsstralen

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging

webdesign w247.be