Schoonmaak na overlijden: leeghalen woning & opkuis

Wanneer een dierbare is overleden is dat natuurlijk een naar moment. Hoe zwaar dit ook is, een aantal belangrijke zaken moeten daarbij wel geregeld worden. De schoonmaak na overlijden en/of ontruiming van woningen is daarbij een noodzakelijk onderdeel. Natuurlijk kan je dit zelf onder handen nemen, maar wil je het echt soepel en makkelijk laten verlopen, dan kan je er voor kiezen om een schoonmaakbedrijf in te huren. Zo’n schoonmaak kan immers een moeilijk en emotioneel traject zijn voor degenen die de dierbare kwijt zijn. Wil je meer weten over alles wat komt kijken bij de schoonmaak en het ontruimen na iemands overlijden?

Waar moet ik aan denken bij overlijden?

Bij het ontruimen van een woning na overlijden wordt de woning leeggehaald. Dat is vaak van belang omdat het huis teruggegeven moet worden aan de verhuurder, of zodat het huis verkocht kan worden. Daarbij moeten alle belangrijke spullen natuurlijk wel bij de persoon of personen blijven die deze graag van hun dierbare behouden. Het kan ook zijn dat er spullen over blijven die weg mogen. Deze mogen dan of naar de vuilstort gebracht worden, of kunnen verkocht of weggegeven worden. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om alle spullen in een opslag te laten plaatsen. Dan kan je op een later moment, wanneer het wat rustiger is, alles doorspitten en een verdeling maken.

Het kan zijn dat jouw dierbare al een langere tijd overleden in huis lag. In dat geval is het belangrijk om ook het huis goed schoon te laten maken. Daarvoor kan je ook het beste een poetsbedrijf inschakelen. Deze hebben vaak speciale manieren om te zorgen dat de lijkgeur verdwijnt, dat de meubels die wellicht zijn aangetast door vocht worden weggedaan en dat vervolgens de hele ruimte gereinigd wordt. Mocht dit het geval zijn, dan wordt meestal de woning eerst schoon gemaakt en dan ontruimd. Dat is beter voor het personeel dat in het huis aan de slag is. Dat is overigens nog een reden waarom het is aan te raden om deze schoonmaak niet zelf te doen. Het kan namelijk een risico voor de gezondheid vormen om in ruimte waar overleden mensen hebben gelegen, te lang aanwezig te zijn zonder de juiste middelen.

Offerteaanvraag schoonmaak na overlijden

Hoe gaat deze schoonmaak na overlijden in zijn werk?

Allereerst wordt er door de professionals een plan van aanpak gemaakt. Zo wordt er gekeken naar wat moet gebeuren om de ruimte en de woning weer veilig te krijgen. Vervolgens worden alle voorwerpen en oppervlakken die vervuild zijn geraakt, schoongemaakt. Wanneer dit mogelijk is worden deze onder de noemer van medisch afval weggegooid. Hoewel het vervolgens schoon lijkt te zijn, zit de ruimte vanwege de ontbinding van het lichaam, vaak nog vol met bacteriën. De schoonmakers kunnen getraind en wel de ruimte ontsmetten met speciale desinfectiemiddelen.

Tot slot komt er een totale desinfectie waarbij alles wordt gedesinfecteerd. Ook de geur wordt daarmee bestreden, zodat mensen die het huis nog in moeten of er wellicht (weer) gaan wonen, hier geen last van hebben.

Hoeveel kost schoonmaak na overlijden?

Hoeveel het kost om een woning schoon te maken en te ontruimen verschilt erg per situatie. Dat komt omdat elke situatie anders is. Zo ligt het aan hoe groot het huis is, hoe meer kamers er zijn, hoe meer het zal kosten. Het kan ook zijn dat de persoon die is overleden een goede verzamelaar (hoarder) was. In dat geval duurt het langer om het huis leeg te halen en kan dat dus ook in de kosten lopen. Daarnaast is het ook van invloed hoe de overleden persoon is aangetroffen. Als daarbij veel onderdelen van het huis zijn aangetast, zal er een specialistische schoonmaak uitgevoerd moeten worden en daar moet uiteraard extra geld voor worden betaald.

Belangrijke kosten die er dus bij komen kijken zijn in elk geval de schoonmaakkosten. Deze worden vaak per uur gerekend, per wat er allemaal uit het huis moet worden gehaald - denk bijvoorbeeld aan tapijt, en de afvalkosten die meekomen wanneer de spullen uit het huis die weg mogen, worden afgevoerd. Daarnaast kost de ontruiming dus ook geld, afhankelijk van de hoeveelheid kamers, hoeveel spullen de persoon in kwestie heeft en in hoeverre het gemakkelijk is om de woning te ontruimen. In het geval dat er herstelwerkzaamheden moeten worden verricht, kan dat ook nog in de kosten lopen. Dan moet er namelijk geschilderd worden en wellicht moeten bepaalde onderdelen van het huis gerepareerd worden.

Offerteaanvraag schoonmaak na overlijden

Over ons

Ontdek op onze website alle soorten schoonmaak, onderhoud, reiniging, opruimen, ontruimen en ontsmetting. Een schoonmaakploeg, schoonmaakbedrijf, schoonmaakfirma of schoonmaakster staan dagelijks in voor uw periodieke schoonmaak én professionele schoonmaak van uw ramen & vensters, winkelvitrines, zonnepanelen, velux, woning, appartement, kantoor, bedrijf, praktijk, ziekenhuis, restaurant, winkel, hotel, rusthuis, dancing, school, lift, parking, magazijn, apotheek, industriële vloeren, toilet, fabriek, drukkerij, camping, kelder, zolder, bejaardentehuis... Zoek je de prijzen voor schoonmaken, onderhouden, ontsmetten... Wij geven een overzicht van de kosten, (richt) prijzen en bieden je de keuze een offerte aan te vragen bij schoonmaakbedrijven.

Vergelijk de schoonmaak prijzen

Vraag een offerte aan en ontvang meerdere prijs offertes van schoonmaakbedrijven en poetsbedrijven uit de regio Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Brussel, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze... enz...

Start hier uw offerte aanvraag

 

Veel gezocht

Veel gezocht: Ramenwasser, Schoonmaak kantoren, Schoonmaak zonnepanelen, Schoonmaak kantoorvloeren, Schoonmaak parkings, Schoonmaak winkels, Industriële schoonmaak, Schoonmaak na brand, Schoonmaak wagenpark, Reiniging schoorsteen, Dakreiniging

webdesign w247.be