Schoonmaak industriële keukens

De bedrijfskeuken onderhouden

Een grootkeuken of industriële keuken is een plaats binnen een organisatie dewelke zeer gevoelig is voor zwerfvuil, vuil, vet en bacteriën. Door de dagelijks aanvoer en verwerking van etenswaren en het intensief gebruik van de grootkeuken en haar toestellen, is de kans op besmetting groot. Vooral in voedselverwerkende bedrijven en in de horeca is de schoonmaak van keukens onontbeerlijk. Keukeninstallaties, bedrijfskeukens, industriële keukens, horecakeukens, grootkeukens,... elk verdienen ze een eigen aanpak in het reinigen ervan. Vooral reinigen, diepreinigen, ontvetten, ontsmetten ( decontaminatie  ), zijn aan de orde om voedselvergiftiging ( Salmonella-bacterie ) te voorkomen.

Een schoonmaakploeg of schoonmaakbedrijf staat in voor de dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse schoonmaak.

HACCP

Alles dient te worden gereinigd volgens de HACCP-norm. HACCP = Hazard Analysis Critical Control Point. De identificatie, evaluatie en controle van de gevaren van schoonmaak in het voedingssector.

Wat dient men te reinigen

  • Schoonmaak van dampkap;
  • Diepreinigen van keukenvloeren;
  • Reiniging van ventilatiesystemen in keukens;
  • Droogijsstralen van keukentoestellen ( oven, stoomoven, industriële vaarwasser... );
  • Schoonmaken van keukenapparaten ( (cutter, snijmachine, vleesmolen, vleesvermalser, klopper/menger, portioneermateriaal, weegschalen... );
  • Schoonmaak van RVS plaatmateriaal;
  • Ontsmetten van kookmateriaal & kooktoestellen;
  • Reinigen van koelcellen;
  • Reiniging van roosters, werktafels, werkblad, trays, kunststok bakken, vuilbakken, snijplanken...
  • ...

Waarom industriële keukens en grootkeukens onderhouden

  • Gezonder werkklimaat en leefklimaat door optimale hygiëne;
  • Goede aanvulling op het HACCP-plan;
  • Verhoging van de brandveiligheid;
  • Het keukenpersoneel is veel productiever;
  • Langere levensduur grootkeuken en keukentoestellen;
  • Lager energieverbruik van apparatuur;
  • Vereenvoudiging van de dagelijkse schoonmaak;
  • Voorkomen van ongedierte in de keuken
  • ...

Wat kost de schoonmaak van industriële keukens

Het is vrij moeilijk om een exacte prijs te plakken op de schoonmaak van een grootkeuken. Tal van criteria zoals de aard van vervuiling, de soort keuken, gebruik... ervan bepalen de prijs. Wij raden aan een offerte op te maken voor het onderhoud van horeca keukens. U ontvangt de prijzen terug en doet de beste deal.

Offerte schoonmaak industriële keukens